Taiteii de casa dau ciorbelor si supelor un gust mai bun, un gust care ne aduce aminte de copilarie si de vacantele petrecute la bunici . Nu necesita prea mult efort pentru preparare si vei simti cu siguranta diferenta de gust fata de cei din comert.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 500 gr faina;
- 2 oua;
- un praf de sare;
- 1 pahar cu apa.
Cum se prepara:
- Pune faina intr-un vas adanc, sparge ouale in acelasi bol si adauga praful de sare.
- Amesteca cele 3 componente.
- Se adauga putin cate putin apa si se framanta puternic, pana cand coca are consistenta unui blat de pizza.
- Se lasa apoi aluatul sa stea 10 minute in bol, dupa care se mai framanta inca o data si se mai lasa inca 5 – 10 minute.
- Pe masa se presoara un pumn de faina, se rupe o bucata din aluat si se intinde peste faina cu ajutorul unui facalet , pe ambele parti.
- Cand aluatul devine foarte subtire (trebuie sa aiba 2 – 3 mm pentru ca atunci cand fierbe el devine foarte gros), se taie in fasii de 6 – 7 cm.
- Fasiile se pun apoi una peste alta si se taie taiteii, cat mai subtiri posibil.
Cum se servesc:
- Taiteii se pun in supa/ciorba la final, cu 3 – 4 minute inainte de oprirea definitiva a focului.
- Daca mai raman taitei , acestia se pot pastra intr-un loc uscat pana la urmatoarea utilizare, insa atunci se vor pune cu 10 minute inainte de oprirea focului.