Sfaturi culinare

#carne proaspata #carne pui #sfaturi culinare #trucuri

Cumperi carne de pui? Cum poti deosebi carnea de pui veche de cea proaspata

Carnea de pui este nelipsita de pe masa oricarei persoane. In plus, este una dintre carnurile recomandate copiilor inca de la diversificarea alimentatie.

 

Putini sunt insa cei care stiu cum sa deosebeasca o carne de pui proaspata de una veche. Ai spune ca este simplu, te uiti la data de expirare de pe ambalaj. Insa aceasta poate fi schimbata sau, din cauza depozitarii impropii, aceasta devine irelevanta.

Iata, asadar, cateva trucuri care te vor ajuta sa alegi intotdeauna carne de pui proaspata, indiferent de locul din care o cumperi. 

Cum poti deosebi carnea de pui proaspata de cea veche 

Primul lucru pe care trebuie sa-l observi este data de expirare. Cu cat aceasta este mai apropiata de momentul cumpararii, cu atat mai mult trebuie sa eviti produsul respectiv, chiar daca are un pret mai mic.

Daca vrei sa cumperi pui congelat, evita sa alegi unul care are foarte multa gheata in jurul lui. Aceasta este semn ca puiul respectiv a fost inghetat, apoi s-a dezghetat din cauza depozitarii improprii si apoi iar congelat.

Daca puiul are pielea rosiatica, evita sa-l cumperi. Acesta poate fi stricat. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care observi pui care are culoarea verzuie. Puiul proaspat trebuie sa aiba pielea albicios – galbuie, sau galben mai inchis si grasimea alba sau galbuie. Puiul crescut la sol este, de regula, putin mai inchis la culoare si are grasimea galbuie.

Daca puiul este lipicios, vascos, acesta este semn ca este stricat. Carnea de pui poaspata nu este lipicioasa, vascoasa sau uleioasa. 

 Un alt aspect important, de care trebuie sa tii cont, este mirosul. Un pui proaspat nu miroase ciudat. Daca simti un miros neplacut este clar ca puiul respectiv este stricat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului