Sfaturi culinare

#cuptor cu microunde #microunde #utilizare cuptor microunde

Cuptorul cu microunde: 5 utilizari practice in bucatarie

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic nelipsit din nicio bucatarie moderna. Desi principala lui intrebuintare este incalzirea rapida a mancarurilor, microundele se dovedesc a fi utile si in coacerea alimentelor, topirea ingredientelor si prepararea celor mai diverse retete. Iata cateva intrebuintari neasteptate ale cuptorului cu microunde pentru gatit, care te ajuta sa economisesti timp si efort in timpul pregatirii mancarurilor preferate!


1. Prepararea cartofilor copti

Atunci cand ai un cuptor cu microunde prin preajma, nu mai este nevoie sa incingi cuptorul aragazului si sa-l tii deschis ore in sir pentru a prepara deliciosii cartofi copti pe care-i savurezi cu unt si verdeata. Ii poti coace ultrarapid, in numai 12-15 minute, daca ii pui pe un platou si ii bagi la microunde, la temperatura cea mai mare.


2. Topirea ciocolatei

Scapa de efortul de a topi ciocolata la bain-marie, folosind oale peste oale si murdarind inutil o sumedenie de ustensile. Pune bucatile de ciocolata intr-un bol de sticla sau iena si baga-l in cuptorul cu microunde 30 de secunde sau un minut, la cea mai mare temperatura, iar ciocolata va fi gata cat ai clipi pentru a fi afaugata in deserturi savuroase.


3. Topirea untului

Untul topit este un ingredient necesar la prepararea multor retete de mancare si deserturi. Daca pana acum topeai untul pe aragaz, in cratita, si riscai sa il arzi de fiecare data, cuptorul cu microunde te salveaza de aceasta grija. Pune untul intr-un bol si baga-l apoi in cuptor, la temperatura medie, timp de 30-50 de secunde, iar intre timp, indeletniceste-te cu alte treburi prin bucatarie.


4. Fierberea orezului

Scapa si de grija si pazirea cratitei cu orez in timpul gatirii lui pe aragaz. Pune cantitatile corespunzatoare de orez si apa intr-un bol de iena si baga-l si apoi in cuptorul cu microunde, timp de 10-15 minute, la temperatura cea mai mare. Asigura-te ca bolul este suficient de inalt, intrucat in timpul fierberii, orezul isi mareste volumul.


5. Prepararea popcornului clasic

Desi exista pe piata o multime de pungi speciale de popcorn pentru microunde, afla ca poti prepara si in acest aparat electrocasnic si varianta clasica a floricelelor, care este mult mai sanatoasa. Adauga porumbul intr-un vas de iena cu putin ulei, sare si acopera-l, apoi baga-l in cuptor, la temperatura cea mai mare, timp de aproximativ 4-5 minute sau pana cand pocnesc toate boabele.

Sursa foto: audioarchives.oc.usda.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare