Sfaturi culinare

#bicarbonat de sodiu

De ce este bine sa presari bicarbonat de sodiu peste carne

Bicarbonatul de sodiu este un ingredinte indispensabil in bucatarie. Acesta poate fi folosit pentru prepararea a numeroase mancaruri si este ideal pentru fragezirea carnii. 

Cum fragezim carnea cu bicarbonat de sodiu

Presara bicarbonat de sodiu peste carne, pune-o la frigider pentru minim patru ore. Inainte de a o gati spal-o bine. Abia apoi o puneti la prajit, fiert sau pe gratar sau in orice alt mod doriti sa o preparati.

O alta metoda la fel de eficienta pentru fragezirea carnii este sa adaugati o lingura cu varf de bicarbonat in care in care o fierbeti. Imediat ce a dat in primul clocot, se arunca apa cu bicarbonatul, se spala carnea, iar apoi se continua prepararea carnii in functie de preferinte. Sau o mai fierbeti in continuare sau o pregatiti in alt mod, in functie de ce anume doriti sa gatiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului