Capsunile contin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung si la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizatia nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide in 40% dintre capsuni.
Aceasta organizatie analizeaza in fiecare fructele cu cele mai multe pesticide, iar 98% dintre capsuni, piersici, nectarine si mere au fost tratate cu cel putin un produs chimic. In plus, testele au fost efectuate dupa ce fructele au fost spalate si curatate.
Pentru a curata eficient capsunile este bine sa le speli cu apa si cu otet alb. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati 90% apa si 10% otet alb intr-un vas mai mare si lasati fructele si legumele sa se inmoaie in acea solutie timp de cel putin 20 de minute. Dupa aceea, clatiti-le bine cu apa rece, noteaza Antena3.
Dupa perioada in care le-ati lasat la inmuiat veti observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns in fructe si legume. Aceasta metoda va scapa de 70% din reziduuri.
Sursa foto: pexels.com