Sfaturi culinare

#spalare capsuni otet #spalare capsuni #capsuni

De ce este bine sa speli capsunile cu otet alb

In aceasta perioada, capsunile se gasesc din belsug pe tarabele din piete. Specialistii atrag insa atentia ca trebuie sa fim foarte atenti atunci cand cumparam aceste fructe. Foarte multe capsuni provin din import si sunt tratate cu pesticide ce pot fi periculoase pentru sanatate.

 

Capsunile contin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung si la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizatia nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide in 40% dintre capsuni.

Aceasta organizatie analizeaza in fiecare fructele cu cele mai multe pesticide, iar 98% dintre capsuni, piersici, nectarine si mere au fost tratate cu cel putin un produs chimic. In plus, testele au fost efectuate dupa ce fructele au fost spalate si curatate.

Pentru a curata eficient capsunile este bine sa le speli cu apa si cu otet alb. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati 90% apa si 10% otet alb intr-un vas mai mare si lasati fructele si legumele sa se inmoaie in acea solutie timp de cel putin 20 de minute. Dupa aceea, clatiti-le bine cu apa rece, noteaza Antena3.

Dupa perioada in care le-ati lasat la inmuiat veti observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns in fructe si legume. Aceasta metoda va scapa de 70% din reziduuri.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare