Sfaturi culinare

#cartofi in apa #cartofi #sfaturi culinare

De ce este bine sa tii cartofii in apa inainte de a-i prepara. Secretul pe care trebuie sa il stie gospodinele

Cartofii sunt unul dintre cele mai populare ingrediente din bucatarie. Sunt deliciosi si poti face cu ei multe feluri de mancare, pe langa faptul ca sunt hranitori si satiosi. Toate gospodinele trebuie sa afle insa un mare secret pentru a putea prepara cei mai buni cartofi, la fel cum ii facea bunica pe vremea ei.

 

Astfel, daca doresti sa pui pe masa invitatilor tai niste cartofi perfecti, cu un gust absolut delicios si foarte crocanti atunci trebuie sa pui in aplicare acest truc genial. Asadar, pentru a iesi savurosi, cartofii taiati trebuie tinuti in apa rece o noapte intreaga. Iata ce trebuie sa faci:

In primul rand, spala-i foarte bine pentru a indeparta toata murdaria. Taie-i cubulete si pune-i intr-un recipient. Adauga peste ei apa rece astfel incat sa fie acoperiti perfect. Lasa-i sa inmoaie peste noapte. A doua zi scoate-i de la frigider, scurge-i de apa si clateste-i.

De ce este bine sa pui cartofii in apa rece peste noapte

In primul rand vei economisi timp. De asemenea, prin indepartarea amidonului acestia vor fi mult mai gustosi, vor deveni crocanti atunci cand ii prajim si nici nu se vor lipi de tigaie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare