Sfaturi culinare

# vidare alimente # aparat de vidat alimente # aparat de vidat #alimente #aparat

De ce sa investesti intr-un aparat de vidat alimente

Un aparat de vidat alimente extrage aerul din interiorul ambalajului special pentru vidare, lucru care ajuta la pastrarea prospetimii acestora un timp mai indelungat. Un astfel de dispozitiv iti permite sa cumperi alimente in cantitati mai mari pentru ca le poti apoi sigila si congela pentru a preveni risipa.

 

Conservarea alimentelor cu ajutorul unui aparat de vidat reduce cantitatea de oxigen din ambalajul special pentru vidare, ceea ce preintampina dezvoltarea bacteriilor care determina altrarea alimentelor cum ar fi legumele, fructele, carnea, branzeturile etc.

Totodata, atunci cand videzi alimentele, eviti deshidratarea, oxidarea si arsurile prin congelare. Asta inseamna si economisirea spatiului de depozitare pentru ca pachetele vidate ocupa mult mai putin loc in frigider, congelator sau in camara.

In principiu, poti vida orice fel de aliment, de la carne si mezeluri, la produse lactate, legume, fructe, alune, nuci, orez, paste. Poti vida si congela vinete si ardei copti, dovlecei etc.

Este importanta curatarea periodica a aparatelor de vidat alimente pentru a le mentine igiena si functionalitatea. In general, acestea se spala cu o carpa moale umeda si detergent antibacterian.

Pentru a preveni acumularea de bacterii, este recomandat sa cureti aparatul dupa fiecare utilizare, dar evita sa folosesti produse care pot zagaria sau deteriora suprafata lui. Nu folosi apa direct pe dispozitiv pentru ca exista riscul ca aceasta sa patrunda in interior si sa cauzeze defectiuni.

Un aparat de vidat alimente este o varianta perfecta de a prelungi perioada de valabilitate a alimentelor cumparate. Acesta permite conservarea etans atat a produselor solide, cat si a celor lichide si poate fi folosit si in cazul in care se doreste doar sigilarea pungilor si nu si vidarea.

Odata achizitionat, dispozitivul va putea fi folosit fara niciun fel de compromis, investitia materiala dovedindu-se a fi una satisfacatoare, care pune accent pe sanatate si pe lucrurile care conteaza.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete