Conservarea alimentelor cu ajutorul unui aparat de vidat reduce cantitatea de oxigen din ambalajul special pentru vidare, ceea ce preintampina dezvoltarea bacteriilor care determina altrarea alimentelor cum ar fi legumele, fructele, carnea, branzeturile etc.
Totodata, atunci cand videzi alimentele, eviti deshidratarea, oxidarea si arsurile prin congelare. Asta inseamna si economisirea spatiului de depozitare pentru ca pachetele vidate ocupa mult mai putin loc in frigider, congelator sau in camara.
In principiu, poti vida orice fel de aliment, de la carne si mezeluri, la produse lactate, legume, fructe, alune, nuci, orez, paste. Poti vida si congela vinete si ardei copti, dovlecei etc.
Este importanta curatarea periodica a aparatelor de vidat alimente pentru a le mentine igiena si functionalitatea. In general, acestea se spala cu o carpa moale umeda si detergent antibacterian.
Pentru a preveni acumularea de bacterii, este recomandat sa cureti aparatul dupa fiecare utilizare, dar evita sa folosesti produse care pot zagaria sau deteriora suprafata lui. Nu folosi apa direct pe dispozitiv pentru ca exista riscul ca aceasta sa patrunda in interior si sa cauzeze defectiuni.
Un aparat de vidat alimente este o varianta perfecta de a prelungi perioada de valabilitate a alimentelor cumparate. Acesta permite conservarea etans atat a produselor solide, cat si a celor lichide si poate fi folosit si in cazul in care se doreste doar sigilarea pungilor si nu si vidarea.
Odata achizitionat, dispozitivul va putea fi folosit fara niciun fel de compromis, investitia materiala dovedindu-se a fi una satisfacatoare, care pune accent pe sanatate si pe lucrurile care conteaza.
Advertorial