Sfaturi culinare

#dulciuri cu cozonac #retete cu oua rosii #mancare Paste #retete resturi paste #resturi paste

Doua retete delicioase din resturile de la masa de Paste

Cu ocazia sarbatorilor, ai tendinta de a pregati o gama variata de mancaruri pe care, bineinteles, ca nu le vei putea consuma in intregime, mai ales daca mai ai in plan si cateva vizite la rude sau prieteni. Exista insa solutii pentru a salva mancarea ramasa. Daca cei mici nu se mai ating de ouale fierte sau de cozonac, poti sa le introduci in alte retete si sa obtii preparate delicioase, care ii vor incanta pe toti membrii familiei. Iata cateva retete pe care le poti face din resturile de la masa de Paste!

1. Salata de oua cu spanac si sunca

 

Daca ti-au ramas prea multe oua de la masa de Paste, nu le arunca, poti prepara cu ele o savuroasa salata cu spanac si sunca.

Ingrediente pentru salata de oua cu spanac si sunca:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 linguri otet din vin alb
  • 2 lingurite mustar cu boabe intregi
  • 450 grame spanac proaspat
  • 8 felii de sunca
  • 4 ridichi
  • 5 oua fierte
  • Sare si piper macinat


Cum se prepara salata de oua cu spanac si sunca:

Spala si curate bine legumele, apoi incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa taiata julien, caleste-o usor, pana se inmoaie putin. Ia-o de pe foc si adauga peste ea otetul, mustarul, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine.

Separat, intr-un alt bol, combina spanacul, feliile de sunca si ridichile si pune peste ele amestecul de ceapa si amesteca usor. Adauga deasupra lor ouale taiate felii.

Cum se serveste salata de oua cu spanac si sunca:

Salata de oua cu spanac si sunca se serveste rece, ca aperitiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare