Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #dulceturi #dulceata #camara

Dulceturi pentru camara ta de iarna

Dulceata este una dintre cele mai populare tipuri de conserve pentru anotimpul rece. O poti servi in clatite, prajituri , pe biscuiti sau paine.
 

Dulceata de visine
 

Dulceata de visine este acrisoara si placuta la gust, foarte potrivita pentru a fi folosita in diverse prajituri. Preparatul se face rapid, insa trebuie sa fii pe faza si sa o pregatesti inca din timpul verii, atunci cand apar visinele. Pentru acest tip de dulceata vei avea nevoie de numai trei ingrediente.
 

Dulceata de bostan
 

Dulceata de bostan este un preparat potrivit pentru toamna. Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta dulceata sunt simple, iar rezultatul merita efortul.
 

Dulceata de catina
 

Catina este un aliment benefic pentru organism. O poti folosi inclusiv pentru dulciuri si conserve. Incearca o reteta de dulceata de catina. Poate fi un desert savuros, servit cu biscuiti.

Dulceata de corcoduse

Corcodusele sunt unele dintre cele mai iubite fructe de catre copii. Le poti folosi chiar si pentru conservele de iarna. Incearca o reteta de dulceata de corcoduse. Preparatul este potrivit pentru anotimpul rece.
 

Dulceata de pere
 

Foloseste perele de toamna pentru a pregati cu ele gemuri si dulceturi . Fa o dulceata de pere si serveste-o in clatite, pe cozonac, biscuiti sau in prajituri, alaturi de o ceasca de ceai.
 

Dulceata de lamai
 

Lamaile echilibreaza gustul dulce al prajiturilor prin aroma lor acrisoara. Pregateste o dulceata de lamai pentru deserturile din sezonul rece. Preparatul poate fi facut din numai trei ingrediente.

Dulceata de castane
 

Folsoeste castanele in conservetele pentru iarna. Dulceata de castane este un preparat care poate fi servit ca atare, cu scortisoara si frisca. Adauga o ceasca de ceai si surprinde-ti invitatii cu un preparat de sezon.
 

Dulceata de ananas
 

Dulceata de ananas este un preparat pe care il poti servi ca atare sau un deserturi speciale, la diverse ocazii. Preparatul poate fi realizat din numai patru ingrediente.
 

Dulceata de nuci
 

Daca iti plac deserturile cu nuca, poti folosi aceste fructe si pentru conservele de iarna. Incearca o reteta de dulceata de nuci coapte. Pentru acest preparat ai nevoie de 4 ingrediente si il poti servi cu diverse deserturi sau ca atare.


Sursa foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare