Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #preparare paste #paste

Fii specialist in gatit paste! 4 ustensile care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Pastele sunt pacatul culinar in fata caruia nu rezisti niciodata si nu scapi nicio ocazie pentru a te aventura in prepararea celor mai gustoase si interesante retete. Este timpul sa te aprovizionezi cu cateva ustensile de bucatarie esentiale, pe care orice maestru al pastelor trebuie sa le aiba!


1. Masina de facut paste

Daca pastele fainoase din comert nu-ti mai satisfac papilele gustative si vrei sa te bucuri de gustul desavarsit ale unor produse homemade, atunci masina de facut paste este un accesoriu de nelipsit din bucatarie. Un maestru desavarsit in prepararea pastelor nu se sfieste sa-si pregateasca cat mai multe ingrediente in casa.



Pentrugatit.ro, pret: 275.01 lei

Citeste si: Cum sa prepari pastele in casa


2. Oala de fiert paste

Chiar daca apa cu sare face minuni in fierberea pastelor, se pare ca si oala in care le pui joaca un rol esential in obtinerea texturii potrivite a acestor alimente. Producatorii au fabricat oale speciale pentru fiert paste, din otel inoxidabil, dotate cu sita si capac de sticla termorezistent, pentru fierberea cat mai usoara si corecta a acestora.



Pentrugatit.ro, pret: 180 lei


3. Strecuratoare pentru paste

Unul dintre pasii esentiali in prepararea pastelor consta in strecurarea lor. Pentru acest pas, ai nevoie de o strecuratoare rezistenta, din otel inoxidabil, al carei material sa nu afecteze in niciun fel gustul preparatului. Sitele sau strecuratoarele din plastic pot afecta sanatatea. La temperaturi inalte, plasticul emana substante toxice (Bisfenol A) care patrund in paste si te predispun la imbolnavire.



Ikea.com, pret: 29.99 lei

Citeste si: Cum sa faci paste Fettuccine Alfredo


4. Lingura/Furculita speciala pentru paste

Lingura pentru paste este o ustensila de bucatarie obligatorie in pregatirea celebrelor retete cu paste. Forma speciala, usor bombata si zimtata a ustensilei, permite amestecarea si prinderea corecta a pastelor, care au tendinta de a aluneca usor in tacamuri obisnuite si de a-ti ingreuna procesul de servire a preparatului pe farfurii.



Pentrugatit.ro, pret: 32 lei

Sursa foto: kitchenstuffplus.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.