Sfaturi culinare

#vin #retete #mancaruri vin # retete vin

Foloseste in retete vinul ramas neconsumat

Vinul ramas, rosu sau alb, poate fi consumat in termen de 3 zile, daca este pastrat inchis, la rece. Foloseste resturile de vin in preparatele tale zilnice. Poti face sosuri cu vin, supe, deserturi si chiar un otet de casa.

Iata cateva posibilitati de a adauga aroma mancarurilor cu ajutorul vinului:

Sosuri cu vin

Foloseste vin alb in sosurile cu ciuperci sau vin rosu in sosurile pe baza de rosii. De exemplu, poti face o mancare de pui in sos de vin. Pune intr-un blender vin alb, ulei, faina, cimbru, usturoi, sare si piper. Gateste apoi acest sos impreuna cu carnea de pui intr-o tigaie. Se pot adauga ciuperci, ceapa, orez etc.

Supe cu vin

Vinul este un ingredient care poate fi folosit in supe. In supele cu chili, de exemplu, vinul rosu pune in evidenta gustul picant al condimentului. Poti face o supa pe baza de vin alb, branza elvetiana, smantana si supa de pui. Mancarea se poate servi cu paine prajita.

Deserturi cu fructe in sos de vin

Vinul este un ingredient excelent pentru deserturile cu fructe. Poti face pere fierte intr-un sos de vin cu zahar si condimente. Perele se servesc apoi simple, cu iaurt sau inghetata.

Otet din vin

Resturile de vin pot fi folosite pentru a face otet din vin. Un otet de casa, obtinut din vin, se face usor. Vinul trebuie distilat cu o cantitate egala de apa, dupa care se toarna in borcane sau in recipiente cu robinet. Borcanele se acopera cu prosoape de hartie. Recipientele se lasa cateva saptamani pana cand bacteriile create la suprafata transforma vinul in noul lichid.

Sangria cu vin

Sangria este una dintre cele mai populare bauturi. In functie de sezon, poti folosi fructele specifice. In zilele caniculare ale verii, sangria poate fi facuta cu vin alb, lichior de piersici, portocale, limete si Cointreau.

Scoici in sos de vin

Resturile de vin sunt scuza perfecta pentru o portie de scoici. Spala bine scoici-le si fierbe-le intr-un sos de vin. Poti adauga rosii pasate, usturoi si patrunjel.

Foto: gifts-for-wine-lovers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului