Pepenele verde este unul dintre cele mai degustate fructe ale verii. Savurat frecvent pe post de desert sau ca inlocuitor al apei, pentru hidratare, pepenele verde a reusit sa demonstreze ca este un aliment demn de luat in seama si in mancaruri sau salate consumate ca feluri principale! Prepara 3 mancaruri delicioase si usoare de vara care au ca ingredient-vedeta pepenele!
1. Salata cu pepene verde, feta si rozmarin
Ingrediente:
- 3 cesti cu pepene verde, taiat cubulete
- 100 g branza feta
- 1 lingurita de rozmarin proaspat tocat
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se amesteca pepenele cu branza feta si rozmarinul intr-un bol si peste ele se adauga uleiul de masline, sarea si piperul. Salata se serveste rece.
2. Pui la gratar cu garnitura de pepene verde
- 4 fileuri de piept de pui (120 g)
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 cesti de pepene verde, taiat cubulete
- 1-4 ceasca de masline Kalamata, fara samburi
- 1 castravete
- 1 ardei iute rosu (chili), tocat marunt
- 2 linguri de ceapa rosie tocata
- 2 linguri de otet balsamic
- piper
- sare
Mod de preparare:
Trece fileurile prin putin ulei de masline si presara pe ele sare si piper. Pune-le pe gratar si lasa-le cateva minute pe fiecare parte.
Prepara salsa combinand pepenele cu maslinele, ceapa, castravetele si ardeiul iute intr-un bol. Asezoneaza cu ulei de masline, otet balsamic, sare si piper, dupa gust.
Serveste salsa alaturi de puiul la gratar, pe post de granitura.
3. Pepene la gratar cu prosciutto si branza cu mucegai
Ingrediente:
- 3-4 bucati de pepene verde, taiate triunghiuri sau dreptunghiuri
- 4 felii de prosciutto
- 100 g branza cu mucegai
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de glazura de otet balsamic
- cateva frunze de busuioc proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Unge bucatile de pepene cu ulei de masline si aromatizeaza-le cu sare si piper. Pune apoi bucatile de pepene pe gratarul incins, lasandu-le sa se friga timp de cate 1 minut pe fiecare parte.
Separat, taie prosciutto fasiute cat mai subtiri.
Pune apoi bucatile de pepene la gratar pe un platou, presara fasiile de prosciutto si branza de mucegai peste fiecare bucata, adauga si cateva frunze de busuioc, iar la sfarsit, aromatizeaza preparatul cu glazura de otet balsamic.
Sursa foto: spoki.tvnet.lv