Sfaturi culinare

#legume gatit #legume proaspete #legume congelate #gatit #sfaturi culinare #legume

Folosesti legume congelate la gatit? Renunta la acest obicei nociv! Iata cat sunt de nesanatoase

Legumele congelate sunt accesibile oricui si sunt usor de folosit. In plus, acestea sunt usor de folosit, fierband mult mai repede decat cele proaspete. Acestea au insa si multe dezavantaje. Pe langa faptul ca nu sunt la fel de gustoase precum cele proaspete nu sunt nici sanatoase. Iata de ce trebuie sa renunti la consumul de legume congelate.

 

Fructele si legumele congelate sunt procesate termic inainte de a fi ambalate. Acest lucru presupune ca imediat dupa culegere legumele sa fie la temperatura de fierbere pana cand acestea sunt pe jumatate fierte. Apoi sunt racite brusc la temperaturi extrem de mici si ambalate. Prin acest proces se pierde o mare parte din continutul de vitamina C si de vitamine din complexul B, precum si alti nutrienti esentiali organismului.

Mai mult, legumele congelate, care se gasesc in comert sunt culese inainte de a fi coapte, pentru a nu se strica pana ajung in magazinele de desfacere. Totodata, acestea sunt crescute in mod alert, si sunt pline de chimicale.

Asadar, atunci cand este posibil cumpara legume de la tarani, din piata. Le poti cumpara in cantitati mai mari pentru a le congela chiar tu pentru perioadele in care nu se gasesc in comert. Acestea sunt cu mult mai sanatoase decat cele din magazine.

Sursa foto: demo.cybercraft.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului