Sfaturi culinare

#cerela africa #fonio #africa #alimente #cereale

Fonio, cereala emblematica a Africii, apreciata de europeni

Ai auzit pana acum de fonio? Este o cereala care face furori in Europa. Aceasta cereala emblematica a Africii de Vest, mai exact a Senegalului, este preferata europenilor.

 

Fonio seamana la aspect cu traditionala quinoa, pe care o consumam destul de des. Este in schimb foarte hranitoare si usor de preparat. Aceasta fiebe la fel de usor ca si cuscusul. Din aceste motive a devenit rapid populara printre iubitorii de mancare sanatoasa. In plus, este si foarte gustoasa, aceasta avand o aroma usoara de alune.

Dupa recoltare si decorticare, fonio seamana mai degraba cu niste mici boabe de orez. Unii spun ca are gust de nuci, altii spun ca este destul de fada, dar in orice caz, este tot mai promovata ca fiind o varianta de mancare „sanatoasa”.

Fonio este folosita in Europa inca din anii 1960, insa aceasta a devenit mai populata dupa anii 2000, odata cu aparitia tehnologiei pentru decorticare.

Sursa foto: doctissimo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului