Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #minitarte #forme minitarte #forme copt

Formele de minitarte: la ce alte deserturi le mai poti folosi?

Formele de minitarte nu trebuie ascunse in camara si puse la "munca" doar atunci cand ti se face pofta de delicioasele tarte in miniatura umplute cu crema si decorate cu fructe savuroase pe deasupra. Indiferent ca sunt din metal ori silicon, simpaticele forme incretite pe margini pot servi mai multor intrebuintari la gatit! Descopera cum poti folosi formele de minitarte pentru prepararea altor tipuri de deserturi!


Crema de zahar ars

Formele de minitarte pot fi bagate la cuptor, ceea ce inseamna ca sunt "candidate" ideale pentru prepararea delicioasei creme de zahar ars. Daca vrei sa oferi un aspect mai sofisticat acestui desert, imparte aluatul in mai multe parti, topeste zahar in fiecare forma si coace-le apoi pe toate, la cuptor. In momentul in care vei rasturna miniformele, desertul tau va avea un aspect elegant si simpatic.


Inghetata

Formele de minitarte nu sunt potrivite doar pentru copt, ci si pentru congelare. Daca obisnuiesti sa prepari inghetata in casa, congeleaz-o in formele de minitarte, pentru un aspect cu totul desavarsit.


Budinci

Si budincile de ciocolata, vanilie sau fructe se pot aseza "tantos" in miniformele de tarta, pentru a capata un aspect spectaculos atunci cand sunt rasturnate si prezentate pe platouri. Chiar daca nu dureaza mult pana cand sunt devorate de pasionatii de dulciuri din casa, formele simpatice pe care le capata budincile in aceste tavite le fac cu adevarat deosebite.


Briose

Daca nu ai forme de briose, dar dispui de un numar generos de forme de minitarte, nu da fuga la magazin pentru a le achizitiona. Poti prepara briose la fel de frumoase si in formele de minitarte, chiar daca nu ies la fel de inalte ca variantele clasice, ci mai mari si un pic mai late. Cu atat mai bine, vei avea parte de mai multa brioasa delicioasa la o singura gustare!


Savarine

Aceeasi solutie salvatoare ca in cazul brioselor poate fi aplicata si in cazul savarinelor. Desi exista pe piata o sumedenie de forme de savarine, tavitele metalice de minitarte se preteaza din plin la coacerea si pregatirea deliciosului desert puternic aromat. Savarinele ies usor incretite pe margini si au o forma perfect rotunda, extrem de frumoasa si apetisanta.

Sursa foto: mimis-kitchen.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete