Din septembrie in noiembrie, fructele moi si zemoase ale verii sunt inlocuite cu cele ferme. Schimba meniul zilnic folosind fructele de toamna in aperitivele, felurile principale sau deserturile tale.
Iata cateva dintre cele mai populare fructe de toamna si retete specifice acestui sezon, de la aperitive la salate, gustari, feluri principale si deserturi:
Merele
Cauta in piete si la distribuitori mere de gradina, netratate chimic. Acestea pot avea un aspect imperfect, dar sunt sanatoase si ideale pentru a pregati placinte cu mere. Foloseste merele in salate, placinte, piureuri, tarte, prajituri sau usuca-le si serveste-le ca gustari. Iata cateva retete cu mere ideale pentru toamna:
Desert de toamna cu mere prajite
Strudel cu mere
Foetaj cu mere.
Prune
Prunele sunt fructe potrivite pentru umpluturi, in placinte, briose, tarte etc. Pe langa acestea, prunele sunt ingrediente esentiale pentru conservele de toamna. Iata cateva retete cu prune potrivite pentru acest sezon:
Galeta cu prune si afine
Dulceata de prune.
Struguri
Toamna este cel mai bun moment din an sa mananci struguri. Alege ciorchini cu struguri fermi, fara pete maronii. Spala in mai multe ape strugurii pentru a indeparta toate impuritatile. Dimineata poti servi un mic dejun pe baza de cereale si struguri. Pune-i in pachetelul de serviciu pentru o portie de vitamine sau foloseste-i la conservele de toamna. Iata cateva retete cu struguri:
Gem de struguri rosii
Compot de struguri
Salata de pui cu struguri.
Pere
Perele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe de toamna, dar si unele dintre cele mai sensibile. Cumpara-le ferme si lasa-le sa se coaca acasa. Depoziteaza-le separat de alte alimente sa nu se strice. Perele trebuie consumate rapid, in termen de aproximativ 3 zile. Foloseste-le in tarte, salate de fructe, compoturi etc. Iata cateva retete cu pere:
Tarta cu branza, pere si mure
Briose cu pere zi zahar brun
Desert crocant cu pere si alune
Compot cu pere.
Foto: allposters.co.uk