Sfaturi culinare

#peste #sfaturi culinare #gatire peste

Gateste pestele ca un profesionist!

Pestele este un aliment bogat in proteine, vitamine si acizi grasi Omega-3. Cu o cantitate scazuta de grasime, pestele este un aliment recomandat in dieta saptamanala pentru o alimentatie sanatoasa. Carnea de peste contine calciu, fosfor, minerale si nutrienti care scad tensiunea arteriala si reduc riscul de atac de cord. Pentru a beneficia de continutul unui peste, este important sa stii sa-l gatesti corect.

Invata sa prepari pestele ca un profesionist! Iata 6 dintre cele mai importante aspecte cand gatesti peste:


1 Pregateste sosul perfect pentru peste

Zeama de lamaie nu se foloseste numai ca sos la pestele gatit, dar si inainte, cand acesta este inca crud. Un peste proaspat trebuie stropit cu 2 lingurite de suc de lamaie, apa si vin alb. Pestele congelat pe care il gatesti in cuptor are si el nevoie de umiditate. Un astfel de sos simplu de facut pune in valoare gustul carnii.


2 Condimenteaza pestele la momentul potrivit

Sarea usuca pestele crud. De aceea, daca reteta nu specifica, nu te grabi sa pui sare peste peste inainte sa-l gatesti.


3 Inteapa pestele inainte de-al praji

Carnea de peste contine multa apa si absoarbe usor uleiul. Dupa ce speli pestele, lasa-l la scurs pe un prosop de hartie. Pune in tigaie numai putin ulei. Cand prajesti pestele, din cauza umiditatii din interiorul lui, s-ar putea ca mancarea sa sfaraie si sa sara stropi din tigaie. Poti minimaliza efectul prin inteparea pestelui cu o scobitoare. Inteapa atat carnea, cat si pielea pestelui.


4 Pune pestele in pozitia corecta

Cand gatesti pe gratar sau in tigaie doi sau mai multi pesti deodata, asaza-i unii langa altii, in directie opusa cap-coada. In acest fel, pestii se vor gati uniform.


5 Gateste pestii cu piele cu tot

Acolo unde se poate, gateste pestele cu tot cu piele. Aceasta din urma nu lasa carnea sa se destrame si ajuta la pastrarea umiditatii in interiorul pestelui.


6 Asigura umiditatea necesara pentru pestele la cuptor

Pestii facuti in cuptor trebuie unsi cu unt sau ulei si suc de lamaie. Poti face un sos din jumatate de cana de unt moale si 1 lingura de zeama de lamaie. Unge pestele, impacheteaza-l in folie de aluminiu si da-l la cuptor 25 de minute sau cat este mentionat in reteta.

In timp ce se face in cuptor, pestele trebuie uns din cand in cand cu amestecul de unt si suc de lamaie pentru a asigura umiditatea necesara in carne.

Sursa foto: courses4cooks.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului