Sfaturi culinare

#legume #sfaturi culinare #fructe #cumparare fructe #cumparare legume

Ghid complet de cumparare a fructelor si legumelor (I)

Textura, culoarea, marimea, greutatea sau aroma sunt factori care te ajuta sa faci diferenta dintre legumele si fructele proaspete si cele care trebuie evitate. Acasa.ro te invata sa alegi cele mai bune legume si fructe cand mergi la cumparaturi.


Iata prima parte a ghidului complet de cumparare a fructelor si legumelor:

Ananas

Ananasul copt are frunzele din partea de sus usor de desprins, iar corpul fructului emana un miros placut. Ananasul copt este galben spre maroniu, insa nu verde.

Anghinare

Cand cumperi anghinare, alege o leguma ferma, cu suprafata neteda, cu frunze compacte si cu codita inca atasata.

Ardei gras

Ardeiul gras este lucios, umflat, cu coaja atractiva, intr-o culoare intensa si fara semne de vestejire.

Ardei iute

Alege ardeii iuti mici si medii, luciosi, cu o culoare intensa. Ardeiul iute trebuie sa fie ferm.

Avocado

Pentru a cumpara un avocado copt, verifica fructul in partea de sus. Daca aceasta este moale, fructul poate fi consumat.

Banane

Alege banane netede, fara fisuri, fara aspect buretos. Bananele verzi se pot coace acasa.

Broccoli

Cumpara broccoli cand buchetul este verde si compact, fara parti vestejite. Tulpina nu trebuie sa fie lemnoasa.

Caise

Alege caise catifelate, cu o aroma placuta si o suprafata fara zone verzi sau incretite. Culoarea caiselor nu este relevanta in alegerea acestor fructe.

Cartofi

Cand cumperi cartofi, evita-i pe cei incoltiti si pe cei cu zone verzi. Alege cartofi tari, netezi, fara urme de umezeala, cu o coaja intacta.

Castravete

Alege castraveti medii deoarece castravetii mari pot fi deja batrani. Castravetele trebuie sa fie ferm, cu coaja verde.

Ceapa

Ceapa rosie sau alba are o coaja lucioasa, crocanta, cu o textura asemanatoare hartiei. Verifica ceapa sa nu fie moale, patata sau umeda.

Ceapa verde

Alege un manunchi cu ceapa tare, alba, cu mustati uscate, cu frunze verzi si crocante. Ceapa verde nu trebuie sa fie moale sau sa aiba zone ingalbenite.

Cirese

Alege ciorchini cu cirese mari, cu fructele tari si o culoare de un rosu intens.

Dovleac (bostan)

Un dovleac proaspat este greu, cu o textura ferma si o coaja neteda. Dovleacul are o culoare intensa, verde sau portocalie si un parfum apetisant.

Dovlecei

Cumpara dovlecei de marime mica sau medie. Cei mari nu mai sunt fragezi si au un gust amar. Dovleceii buni sunt cei tineri, cu suprafata ferma si neteda, de culoare verde deschis.

Ramai e www.acasa.ro pentru a vedea maine a doua parte a ghidului complet de cumparare a fructelor si legumelor.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete