Sfaturi culinare

#legume #sfaturi culinare #fructe #cumparare legume #cumparare fucte

Ghid complet de cumparare a fructelor si legumelor (III)

Acorda atentie aspectului legumelor si fructelor pe care le pui in cosul de cumparaturi. Acasa.ro te ajuta sa alegi cele mai bune fructe si legume cand mergi la piata sau in supermarket.

Iata a treia parte a ghidului complet de cumparare a fructelor si legumelor:


Pastarnac

Alege un pastarnac mediu, cu coaja neteda, cu textura ferma. Pastarnacul nu trebuie sa aiba fisuri si nici sa fie decolorat.

Patrunjel

Alege legatura de patrunjel cu frunze verzi, proaspete, crocante. Evita legaturile cu crengi ingalbenite sau moi. Este de preferinta sa cumperi patrunjel proaspat, nu uscat.

Pepene galben

Pepenele galben copt trebuie sa fie galben, nu verde, sa aiba o coaja intacta si o greutate mare pentru dimensiunea lui.

Pepene rosu

Un pepene copt trebuie sa aiba o greutate medie si o suprafata tare. Pepenii de un verde inchis sunt mai dulci. Bate usor in fruct. Un sunet gol indica faptul ca pepenele e copt.

Piersici

Miroase si pipaie piersica. Un fruct bun are o aroma distincta, placuta. Fructul este ferm, dar se poate apasa usor pe coaja acestuia. Nu cumpara piersici storcite sau verzi.

Porumb

Apasa un bob de porumb si verifica daca iese din el un sos laptos, semn ca leguma este proaspata. Coceanul trebuie sa fie invelit in frunze verzi, cu multe fire matasoase intre frunze si boabe.

Praz

Cand cumperi praz, alege-l pe cel de marime medie, ferm, fara urme de vestejire. Prazul nu trebuie sa fie moale, umed sau sa prezinte lovituri.

Rosii

Cumpara rosii netede, cu o culoare uniforma. Rosia coapta este destul de grea pentru dimensiunea ei. Rosiile naturale, de gradina, pot avea imperfectiuni neintalnite la cele de sera.

Salata verde

Alege o capatana de salata cu frunze verzi, crocante, fara pete, lovituri sau zone ingalbenite.

Spanac

Spanacul trebuie sa fie proaspat, crocant si verde, fara frunze vestejite sau ingalbenite. Verifica daca frunzele scartaie intre degete. Acesta este un semn ca verdeata este foarte proaspata.

Usturoi

Un usturoi sanatos are o capatana intacta, tare, cu o coaja curata, alba si lucioasa, asemanatoare hartiei.

Vinete

Cumpara vinete medii, lucioase si netede, fara imperfectiuni pe coaja. Vinetele mari nu mai sunt proaspete si trebuie evitate.

Citeste partea I si partea a II-a a ghidului de cumparare a legumelor si fructelor.

Sursa foto: breastcancer.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare