Sfaturi culinare

#Gourmet Line # ustensile inox #oale #inox

Gourmet Line - Este acesta setul de ustensile din inox pe care le cauti de ceva vreme?

Pentru cei neinitiati in arta culinara, primul lucru de retinut este ca otelul inoxidabil este un tip de otel foarte rezistent la coroziune. Capacitatea ustensilelor fabricate din acest material va ajuta sa pregatiti alimentele de origine animala in mod uniform si in profunzime.

Secretul consta in materialul termoconductor, asa ca folosind un set de oale si tigai Gourmet Line puteti fi incredintati ca veti obtine alimente bine gatite si fara arsuri.

Invata sa folosesti inoxul

Daca inca nu stiti cum sa diferentiati intre diferitele materiale de fabricare a veselei, randurile de mai jos va vor fi cu siguranta de folos.

Tigaile din aluminiu pot infiltra mancarea in timpul gatirii. Alimentele acide precum rosiile lasa din acest motiv suprafata de aluminu sa para mereu noua. Tigaile de cupru sunt folosite de profesionisti, dar pot fi foarte scumpe si greu de intretinut. In plus, acestea reactioneaza la contactul cu alimente acide.

Vasele de sticla au o distributie slaba a caldurii si pot arde alimentele

Tigaile din fonta au un caracter poros, ceea ce face ca grasimile sa devine rancede. Sunt grele si gatesc bine, insa vor reactiona cu mancarea si rugina daca nu li se asigura o ingrijire corecta. Este nevoie sa folositi tipuri de ustensile potrivite fiecarei tigai.

Tipurile potrivite de ustensile sunt necesare pentru toate tipurile de tigăi, inclusiv inox. Otelul inoxidabil nu este in sine un foarte bun conductor de caldura, dar tigaile cu nucleu de cupru sau aluminiu compenseaza acest minus si distribuie caldura in mod uniform, incalzind rapid si eficient tigaile inoxidabile.

Inoxul este un material deosebit de durabil care poate sa isi mentina aspectul pentru o perioada foarte indelungata. Inoxul nu schimba gustul alimentelor si nu produce nici o reactie chimica la contactul cu acestea.

Chiar si cele mai bune tigai din oxel inoxidabil vor capata zgarieturi daca se folosesc cutite, dar in general inoxul are o rezistenta ridicata la zgarieturi si intepaturi.

Care este trucul pentru a gasi temperatura potrivita?

Temperatura este cheia prepararii alimentelor. Motivul pentru care puiul este prajit la o temperatura mai ridicata la inceput este fiindca astfel va capata la suprafata o crusta crocanta. Cealalta parte a frigerii ale loc la o temperatura mai scazuta, pentru a nu arde preparatul.

Recomandari pentru alimente gatite corect si perfect rumenite

Nu puneti niciodata alimente sau alimente grase inainte de a incalzi tigaia in prealabil! Cand adaugati produse grase, ar trebuisa puteti vedea carnea “tremurand” putin in tigaie. Daca tigaia este mult prea incinsa, grasimea va fumega si se va arde.

E foarte important sa inalturati grasimea arsa! In acest moment tigaia va fi foarte incinsa, astfel ca trebuie luata de pe foc si lasata sa se raceasca. In acest interval coborati nivelul arzatorului pentru a nu repeta greseala. Cel mai indicat este sa incalziti tigaia treptat, astfel incat sa se incalzeasca uniform.

 

Ce este setul de oale si ustensile Gourmet Line?

Gourmet Line este setul complet de oale si ustensile de bucatarie fabricate din inox. Cele 27 de piese din care este alcatuit setul Gourmet Line va ajuta sa preparati cele mai savuroase si rumene bucate fara grija preparatelor arse sau lipite.

Compatibile cu orice fel de plita, tigaile au manere ergonomice si placute atingerii. In plus, articolele din set sunt gradate, ceea ce faciliteaza o dozare calculata in timpul prepararii.

Capacele setului sunt termorezistene, cu manere din inox. Curatarea vaselor se efectueaza cu usurinta, atat manual cat si prin intermediul masinii de spalat vase.

Cu certitudine, Gourmet Line este setul potrivit pentru ca oricine sa descopere tainele gastronomiei.

Mai multe informatii aici.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.