Sfaturi culinare

#greseala #romani #gatit #ulei

Greseala majora pe care o fac toti romanii. Ce nu trebuie sa faci niciodata cu uleiul

Foarte multi romani fac o greseala uriasa atunci cand folosesc uleiul pentru gatit. Si anume, refolosesc uleiul pe care l-au utilizat deja pentru a prepara mancarea. Specialistii atrag insa atentia ca acest obicei este foarte periculos.

 

Atunci cand uleiul este refolosit sunt eliminate elemente toxice, care pot provoca cancer in timp. De asemenea, refolosirea uleiului poate creste radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamatii - cauza principala a majoritatii bolilor, inclusiv a obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului. O inflamatie ridicata in organism poate reduce, de asemenea, imunitatea si va poate face predispusi la infectii.

Mancarurile preparate in ulei ars pot duce la cresterea nivelului LDL sau colesterolul rau din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate creste riscurile de boli de inima, accident vascular cerebral si dureri in piept. Evitati sa refolositi uleiul de gatit pentru a evita problemele legate de colesterol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului