Sfaturi culinare

#preparare mujdei #mujdei de usturoi #greseala preparare mujdei #mujdei #usturoi #sfaturi culinare

Greseala uriasa pe care o faci cand prepari mujdei de usturoi! Renunta acum la ea!

De cate ori nu ai preparat mujdei de usturoi pentru a da gust preparatelor la gratar sau chiar legumelor si carnurilor prajite. Stiai insa ca de fiecare data cand prepari mujdeiul de usturoi faci o grseala uriasa? Iata care este aceasta si de ce trebuie sa renunti la ea.

Pe vremuri, mujdeiul de usturoi nu era preparat cu sare. Acest obicei trebuie insa pastrat si in prezent, deoarece sarea interactioneaza cu substantele continute de usturoi. Sarea insa, distruge o parte din aceste substante, atat de necesare sanatatii.

Inginerul chimist Stefan Manea explica de ce nu este bine sa adaugi sare peste usturoi.

"In usturoi exista doua substante, aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina. Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala.

Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!", explica specialistul pentru realitatea.ro.

Sursa foto: romaniancookbook.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete