Sfaturi culinare

#sfatri culinare #gustari #pachet copil #gustari sanatoase

Gustari sanatoase pentru pachetelul copilului

Este foarte usor sa pregatesti gustari sanatoase si delicioase atunci cand ai la indemana cateva retete care nu dau gres. Iti sugeram trei gustari savuroase, pe care copilul tau le va aprecia!


1. Sandwich cu vita si nasturel

Friptura de vita care a ramas de la cina din seara trecuta poate fi folosita in sandwichul pentru scoala al copilului tau. Garniseste cu mustar sau crema de hrean si nasturel, o planta aromatica ce are un gust iute-piperat, cu efect energizant.

Ingrediente:

  • 8 felii de paine cu seminte
  • 50 grame unt
  • 20 grame crema de hrean sau mustar
  • 150 grame friptura de vita feliata
  • 1 legatura nasturel

Cum se prepara

Unge feliile de paine cu unt si crema de hrean sau mustar. Adauga feliile de friptura de vita, iar deasupra adauga nasturelul. Adauga a doua felie de paine. Taie sanswichul pe jumatate si inveleste in folie alimentara de aluminiu sau plastic.

Cum se serveste

Sandwichul cu vita si nasturel se poate servi cu bastonase de morcov sau ardei rosu.


2. Lipii cu chiftelute si salata verde

Atunci cand prepari chiftele, fa cateva special pentru gustarea de la scoala a copilului tau. Fa-le de dimensiuni mai mici si combina-le cu salata verde, rosii si hummus.


Ingrediente:

  • ulei de masline
  • 1 lipie
  • 50 grame hummus
  • salata verde
  • 5 chiftelute
  • 6 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 1 castravete feliat

Cum se prepara:

Unge lipia cu hummus, adauga chiftelutele, rosiile taiate, castravetele si frunzele de salata verde. Stropeste cu putin ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Ruleaza lipia si inveleste-o intr-o folie de plastic.

Cum se serveste:

Lipia cu chiftelute se serveste cu sos de tomate sau tzatziki.


3. Fructe uscate

In weekend, atunci cand ai mai mult timp la dispozitie, pregateste fructe uscate pentru pachetelul din saptamana urmatoare. In acest fel, ii vei oferi copilului tau gustari dulci, insa foarte sanatoase.

Ingrediente:

  • mere


Cum se prepara:

Spala bine merele si apoi taie-le in felii cat mai subtiri. Asaza-le pe o tava cu gratar si da-le la cuptor, la o temperatura de 60 de grade, pentru 10-24 de ore.

Din cand in cand, intoarce feliile de mar astfel incat sa se usuce bine pe ambele parti. Cand sunt gata, lasa fructele sa se raceasca complet, dupa care depoziteaza-le in recipiente inchise ermetic.

Cum se servesc:

Fructele uscate se servesc cu batoane din cereale integrale si sucuri naturale.



Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului