Sfaturi culinare

#retete #halloween #gustari # retete halloween #gustari halloween

Gustari si preparate inspirate pentru masa de Halloween

Pentru petrecerea de Halloween din aceasta toamna, pregateste aperitive si preparate cu un aspect infricosator. Cu putin sos si cateva legume poti construi adevarate opere de arta.

Iata cateva gustari si preparate inspirate pentru masa de Halloween:


Bostan de Halloween: platou de cruditati cu sos


La petreceri, unul dintre cele mai simple aperitive pe care le poti servi este platoul de cruditati cu un castron cu sos. De Halloween, alege morcovi mici (baby carrots) si aranjeaza-i pe un platou sub forma unui dovleac. Fa o gura din bucati de castraveti sau alte legume crude. Aranjeaza apoi boluri geometrice mici sub forma de ochi si nas. In boluri trebuie sa pui un sos facut in casa, potrivit pentru a fi servit cu cruditati. Incearca un sos de ceapa. Sosul se face pe baza de smantana, ceapa si usturoi.


Degete taiate in sos: castron cu crema de smantana si morcovi


Pregateste un sos din maioneza si smantana, aromat cu patrunjel si marar. Pune pe varful unui baby carrot putina crema de branza in asa fel incat crema sa aiba forma unghiei de la deget. Lipeste apoi o migdala taiata pe branza, pentru a obtine unghia. Pune la final morcovii in castronul cu sos, cu "unghia" in afara. Vei obtine o gustare de efect pentru petrecerea de Halloween.

Daca vrei ca"unghiile" sa fie cu adevarat infricosatoare, in loc de crema de branza foloseste un hummus de fasole neagra. Fulgii de migdale care joaca rolul unghiilor trebuie inconjurati de o dunga subtire de sos negru.


Aripioare negre de Halloween


La masa de Halloween, nimic nu este mai potrivit decat un fel principal din carne innegrita. Pregateste cateva aripioare negre de pui. Acestea sunt foarte potrivite pentru petreceri, arata impresionant si se pot consuma direct cu mana.


Prajitura pentru petrecerea de Halloween


Un desert de senzatie pe care il poti face pentru petrecere este prajitura de Halloween. Colorantul albastru si portocaliu realizeaza un preparat constrastant, perfect pentru masa de Halloween.

Sursa foto: tasteofhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului