Sfaturi culinare

#soiuri rosii #oferta metro #magazine metro #supa Gazpacho #metro #tomate #rosii

Iata care sunt cele mai bune rosii! Ai apucat sa le gusti vara aceasta?

Faptul ca rosiile sunt extrem de sanatoase nu mai e niciun secret. Putina lume stie insa ca exista o multitudine de soiuri de rosii, fiecare cu o aroma aparte. Iata care sunt cele mai bune rosii, dar si o reteta racoritoare de vara, bazata tot pe delicioasele tomate:

Rosia Coeur de Boeuf

Te-ai obisnuit sa cumperi numai rosii perfect rotunde si netezi, convins fiind ca acelea sunt cele mai gustoase? Ei bine, e momentul sa afli ca exista un soi de tomate cunoscut sub bumele de Coeur de Boeuf (Inima de Bou), care are o forma neregulata, dar care este cunoscut atat pentru aroma sa intensa, usor acida, cat si pentru textura moale, care le face ideale pentru salate si sendvisuri. Daca nu le-ai incercat pana acum, METRO iti ofera o gama larga de rosii proaspete, printre care se numara si Coeur de Boeuf.

Rosia Datterino

Rosiile Daterino surprind si ele prin forma si marime. Daca rosia Coeur de Boeuf este uriasa, una singura ajungand sa cantareasca si jumatate de kilogram, Datterino sunt micute precum rosiile cherry, dar au forma unor prunisoare. Au un gust dulce-acrisor echilibrat, foarte placut, fiind ideale pentru dulceata de rosii.

Rosia Ananas

Tot in oferta METRO vei gasi si rosii ananas. Sunt mari, pielea lor fiind multicolora, sunt foarte carnoase si au un gust dulce-fructat, foarte putin acid.

Rosia Piccadilly

Un alt soi de rosii apreciat in intreaga lume si care se afla si pe piata din Romania prin intermediul magazinelor METRO este Piccadilly. Sunt carnoase, au putin suc si putini samburi, putand fi consumate ca atare, in salate, sau taiate cubulete, in sosuri.

Si pentru ca e vara si canicula ne da de furca, iata una dintre retetele maestrilor METRO care garanteaza un pranz usor si racoritor:

Supa rece Gazpacho

 

Sursa foto: communitytable.parade.com

Ingrediente:

1 kg rosii         

1 capatina de usturoi

1/2 kg castraveti verzi   

1-2 linguri ulei de masline

1-2 ardei gras verde

busuioc

1-2 ardei rosu 

sare si piper dupa gust

1 ceapa mare  

1 cana de gheata pisata

Mod de preparare:

Curata rosiile de pielita, iar castravetii, de coaja. Toaca jumatate dintre legume in cuburi mici, iar cealalta jumatate mixeaz-o bine in blender pana devine piure. Adauga in blender ulei de masline, sare, piper si busuioc si lasa la frigider pana se raceste foarte bine.

Serveste supa Gazpacho presarind deasupra cubulete de legume, iar in mijlocul bolului poti pune gheata pisata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare