Sfaturi culinare

#mic dejun #mic dejun sanatos

Incepe diminetile cu un mic dejun sanatos cu alimentele bio de la Getbio.ro

Traim intr-un secol in care din pacate punem din ce in ce mai putin pret pe calitatea alimentelor pe care le consumam. Acest lucru se datoreaza desigur si stilului de viata actual care de asemenea este unul destul de haotic, care ne lasa destul de putin timp liber la dispozitie, aspect care explica intr-o oarecare masura poate de ce nu mai acordam atat de multa atentie calitatii hranei.

Un stil de viata sanatos este strans legat de calitatea alimentatiei pe care o consumam, astfel ca, daca ne dorim un stil de viata echilibrat, cu certitudine va fi necesar sa facem cateva schimbari importante in ceea ce priveste alimentatia, dar si stilul de viata. Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, si cu toate ca multi dintre noi suntem constienti de acest lucru, adesea neglijam aproape in totalitate, astfel ca ne rezumam la savurarea unei cafele.

Importanta primei mese a unei zile este data de faptul ca aceasta este in genere responsabila pentru energia pe care organismul nostru o primeste zilnic si pe care o vom consuma pe parcursul intregii zile. Acest aspect desigur nu plaseaza celelalte mese importante ale zilei pe un plan secundar, nicidecum, acestea avand o importanta la fel de mare pentru organismul fiecaruia dintre noi. La ora actuala insa avem posibilitati multiple prin care ne putem schimba stilul alimentar avand in vedere ca exista numeroase magazine online care comercializeaza alimente bio, alimente care reprezinta un strict esential pentru un sti lde viata echilibrat din punct de vedere alimentar. Un astfel de magazin online este si www.getbio.ro, unde regasim o gama variata de astfel de produse din ingrediente 100% bio.

Iata cateva alimente bio care te pot ajuta sa dai startul unor dimineti pline de energie si sanatate.

Cereale mic dejun Bio

Cerealele sunt acele alimente carora ar trebui sa le acordam o atentie mult mai mare in conditiile in care acestea reprezinta o sursa importanta de fibre, de care organismul nostru are mare nevoie pentru a putea functiona in mod corespunzator. Mai mult decat atat, este esential sa ii incurajam si pe cei mici sa consume cat mai multe fibre, mai ales in prima parte a zilei. Avantajul cerealelor bio se datoreaza faptului ca acestea sunt in proportie de 100% naturale, astfel ca in producerea lor nu s-a utilizat niciun proces de natura chimic.

Batoane Bio din diverse cereale

Batoanele bio din cereale diverse reprezinta de asemenea un mod foarte potrivit prin care poti da startul diminetilor tale. Acestea contin un mix de cereale si fructe care ne vor oferi un plus de energie pentru intreaga zi. In plus, aceste batoane sunt foarte indragite si de catre cei mici dat fiind faptul ca sunt dulci si gustoase.

Nuci si seminte Bio

Nucile si semintele sunt alimente pe care ar trebui sa le includem din ce in ce mai des in alimentatia noastra si a copiilor in condtitiile in care acestea aduc un aport important de vitamine si minerale organismului. Nucile si semintele se pot consuma in diverse feluri, chiar daca poate uneori este destul de dificil sa ii convingem pe cei mici sa le consume in stare naturala.

Lapte vegetal din seminte

Laptele vegetal din seminte impreuna cu cerealele adesea alcatuiesc o masa sanatoasa si satioasa, astfel ca acesta poate reprezinta un mod ideal prin care sa dam startul diminetilor. Laptele din seminte este mult mai sanatos decat cel de origine animala si in plus are un gust pe care cu siguranta il vei indragi.

Cafeaua bio

Diminetile parca devin instantaneu mult mai usoare atunci cand savuram o delicioasa cafea, astfel ca nu trebuie sa renuntam la acest lucru chair daca ne dorim un stil de viata sanatos. Cafeaua bio reprezinta una dintre cele mai bune alternative pe care le avem la cafeaua clasica. Este totusi important sa avem in vedere ca excesul de cafea poate dauna destul de mult organismului pe termen lung, astfel ca recomandarea specialistilor este aceea de a ne rezuma la cel mult 3 cesti de cafea pe zi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete