Sfaturi culinare

# consumare insecte #vierme de faina #insecte

Insecta declarata sigura pentru consum uman la nivel european! Ideala pentru prepararea pastelor si a biscuitilor

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a dat unda verde consumului unei insecte la nivel european. Este vorba despre viermele de faina, care a devenit prima insecta declarata sigura pentru consum.

Este primul aviz dat in cazul unui „aliment nou” care este reprezentat de o insecta. Decizia organismului european poate deschide astfel portile vanzarii acestui tip de produs in toate supermarketurile din Europa.

Viermele de faina va putea fi folosit ca atare sau uscat, ca ingrediente pentru curry sau sub forma de faina pentru prepararea biscuitilor, pastelor si painii.

Totusi, cei care prezinta diferite alergii la insecte, precum acarieni, trebuie sa evite consumul acestui nou aliment. 

Alimentele noi sunt vazute ca alternative la sectoarele alimentare cu emisii ridicate de bioxid de carbon (ca in cazul folosirii carnii de vita).

Viermele de faina sunt de fapt, larvele gandacului de faina cunoscut si ca „Tenebrio molitor”, sau popular ca “morar”.

Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grasimile si fibrele, oferind pentru viitor o potentiala sursa de mancare sustenabila si cu un nivel scazut de emisii de carbon.

"Ajuta la crearea unei noi surse de proteine pentru intreaga lume, in mod sustenabil. Suntem foarte multumiti de valoarea nutritionala", a declarat Helene Ziv, manager de risc la Cargill.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului