Sfaturi culinare

# retete dietetice #legume #cina #sfaturi culinare #legume la gratar

Invata sa pregatesti legume savuroase la gratar!

Pentru o cina usoara si sanatoasa, legumele la gratar reprezinta o solutie ieftina si la indemana. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi legumele cu ulei de masline si sa le asezonezi cu sare si piper. In plus, combinatiile de condimente alaturi de care le poti servi sunt nelimitate. Descopera mai jos opt retete simple si delicioase cu legume la gratar!


1. Rosii la gratar

Taie pe lungime 4 rosii medii si asaza-le pe gratarul incins. Lasa-le sa se coaca timp de 5 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe un platou, asezoneaza cu sare si piper si presara putin patrunjel tocat si ceapa verde maruntita.


2. Ardei la gratar

Taie partea cu codita a 4 ardei, indeparteaza toate semintele si taie pe lungime, in 8 parti. Adauga ardeii pe gratarul incins si lasa pe foc timp de 6-8 minute pe fiecare parte. Scoate-i apoi pe o farfurie si asezoneaza cu sare si piper. Adauga si cativa stropi de otet balsamic si o lingurita de capere.


3. Ceapa la gratar

Taie 4 cepe in sferturi si asaza-le pe gratarul incins pentru 10 minute pe fiecare parte. Presara apoi cativa fulgi de ardei iute si cateva frunze de busuioc proaspat.


4. Fasole verde la gratar

Rupe coditele a 500 de grame de fasole verde si inveleste-le in folie de aluminiu, alaturi de un catel de usturoi, sare si piper. Asaza apoi pe gratarul bine incins si lasa 10 minute pe fiecare parte.


5. Porumb la gratar

Fierbe 4 porumbi in apa clocotita cu sare. Asaza-i apoi pe gratarul incins si lasa pe foc timp de 25 - 30 de minute. Imediat dupa ce i-ai luat de pe gratar, unge-i cu unt topit si presara paprika afumata.


6. Cartofi rosii la gratar

Taie pe jumatate 5-6 cartofi rosii si inveleste-i in folie de aluminiu. Asaza-i pe gratar si lasa-i timp de 15 minute pe fiecare parte. Amesteca 30 de grame de parmezan ras cu o legatura de patrunjel tocat si presara totul peste cartofii fierbinti.


7. Vinete la gratar

Taie o vanata pe lungime in mai multe fasii subtiri. Lasa pe gratarul incins timp de 5 minute pe fiecare parte. Scoate pe un platou, stropeste cu otet balsamic si presara putina menta proaspat tocata.


8. Dovlecei la gratar

Taie 4 dovlecei pe lungime, in fasii subtiri. Lasa pe gratarul incins timp de 5 minute pe fiecare parte. Amesteca apoi cu coaja rasa de la o portocala.

Autor: Mihaela Rotaru

Sursa foto: [[//www.ahamodernliving.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare