Invata sa asezi fiecare aliment la locul lui in frigider. In acest fel, mancarea este depozitata la temperatura potrivita, gasesti mai rapid alimentele dorite, iar frigiderul tau va fi ordonat.
Iata cum sa asezi alimentele la locul potrivit, in frigider:
1 Branza si untul
Branza si untul nu necesita o depozitare intr-un loc foarte rece. De aceea, aceste alimente pot fi tinute pe usa frigiderului, invelite bine in pachetul original sau in folie de plastic.
2 Ouale
Pentru ca ouale sa se pastreze proaspete cat mai multa vreme, acestea au nevoie de o temperatura mica si constanta. Poti depozita ouale in cofrajul lor original, pe raftul din mijloc, in frigider.
3 Laptele si sucul proaspat de portocale
Laptele si sucul de portocale stoarse este bine sa fie depozitate in cel mai rece loc. Le poti pune in frigider pe raftul de jos, cat mai in spate.
4 Sosurile
Borcanele si sticlele de mustar, ketchup si maioneza contin conservanti naturali, cum sunt sarea si otetul. De aceea, aceste sosuri pot fi depozitate in partea cea mai putin rece a frigiderului, pe usa acestuia. Tot pe usa frigiderului pot fi tinute sosul de soia si sosul salsa.
5 Muraturile
Muraturile contin otet si se pastreaza bine la frigider, odata ce sunt desigilate. Poti pune muraturile pe usa frigiderului.
6 Carnea
Carnea, indiferent de tipul acesteia, trebuie sa stea intr-un loc rece din frigider. Carnea poate fi depozitata pe raftul de jos al frigiderului. Este important sa tii carnea intr-un recipient inchis ermetic, din care sa nu poata picura zeama.
7 Legumele si fructele
Depoziteaza legumele si fructele in sertarul din frigider destinat acestora. Este bine ca legumele si fructele sa fie pastrate in ambalajul lor original, nespalate, pana vei avea nevoie de ele.
Poti depozita in frigider fructe care se strica repede la temperatura camerei precum ananasul, capsunile, pepenele, strugurii, citricele, ciresele.
8 Smantana si iaurtul
Smantana si iaurtul au un termen de valabilitate relativ mic, astfel incat aceste alimente trebuie depozitate cu grija. Este recomandat sa le tii pe raftul de jos din frigider, in locul cel mai rece.
9 Mancarea gatita
Pune mancarea gatita in recipiente cu capac si pastreaza-o pe un raft in frigider. Este recomandat sa folosesti mai multe casolete pentru a imparti o cantitate mare de mancare. Un recipient mai mic este racit mai usor si mancarea se pastreaza mai bine.
Sursa foto: hatfindo.com