Sfaturi culinare

#frigider #muraturi #depozitarea alimentelor #legume fructe

Locul potrivit de depozitare a alimentelor in frigider

Invata sa asezi fiecare aliment la locul lui in frigider. In acest fel, mancarea este depozitata la temperatura potrivita, gasesti mai rapid alimentele dorite, iar frigiderul tau va fi ordonat.

Iata cum sa asezi alimentele la locul potrivit, in frigider:


1 Branza si untul


Branza si untul nu necesita o depozitare intr-un loc foarte rece. De aceea, aceste alimente pot fi tinute pe usa frigiderului, invelite bine in pachetul original sau in folie de plastic.


2 Ouale


Pentru ca ouale sa se pastreze proaspete cat mai multa vreme, acestea au nevoie de o temperatura mica si constanta. Poti depozita ouale in cofrajul lor original, pe raftul din mijloc, in frigider.


3 Laptele si sucul proaspat de portocale


Laptele si sucul de portocale stoarse este bine sa fie depozitate in cel mai rece loc. Le poti pune in frigider pe raftul de jos, cat mai in spate.


4 Sosurile


Borcanele si sticlele de mustar, ketchup si maioneza contin conservanti naturali, cum sunt sarea si otetul. De aceea, aceste sosuri pot fi depozitate in partea cea mai putin rece a frigiderului, pe usa acestuia. Tot pe usa frigiderului pot fi tinute sosul de soia si sosul salsa.


5 Muraturile


Muraturile contin otet si se pastreaza bine la frigider, odata ce sunt desigilate. Poti pune muraturile pe usa frigiderului.


6 Carnea


Carnea, indiferent de tipul acesteia, trebuie sa stea intr-un loc rece din frigider. Carnea poate fi depozitata pe raftul de jos al frigiderului. Este important sa tii carnea intr-un recipient inchis ermetic, din care sa nu poata picura zeama.


7 Legumele si fructele


Depoziteaza legumele si fructele in sertarul din frigider destinat acestora. Este bine ca legumele si fructele sa fie pastrate in ambalajul lor original, nespalate, pana vei avea nevoie de ele.

Poti depozita in frigider fructe care se strica repede la temperatura camerei precum ananasul, capsunile, pepenele, strugurii, citricele, ciresele.


8 Smantana si iaurtul


Smantana si iaurtul au un termen de valabilitate relativ mic, astfel incat aceste alimente trebuie depozitate cu grija. Este recomandat sa le tii pe raftul de jos din frigider, in locul cel mai rece.


9 Mancarea gatita


Pune mancarea gatita in recipiente cu capac si pastreaza-o pe un raft in frigider. Este recomandat sa folosesti mai multe casolete pentru a imparti o cantitate mare de mancare. Un recipient mai mic este racit mai usor si mancarea se pastreaza mai bine.

Sursa foto: hatfindo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului