Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare #conserve # mancaruri de toamna # retete de toamna

Mancaruri de toamna in bucataria ta

Daca vrei sa profiti de produsele toamnei si ai nevoie de putina inspiratie, iti propunem cateva retete de sezon. Combina-le si pregateste o masa festiva de la A la Z.

Cu ajutorul legumelor poti pregati conserve delicioase precum zacusca sau salate proaspete si satioase. Din fructe prepara bauturi de toamna , gemuri si dulceturi.

Zacusca, un aperitiv savuros

Din ardei, ciuperci, fasole sau vinete, zacusca este unul dintre cele mai populare preparate ale toamnei. Poti alege una dintre numeroasele variante de preparare, in functie de preferintele tale personale. Noi iti propunem o reteta de zacusca de vinete, cu ardei, ceapa, rosii, gogosari si morcovi.

Salata de toamna

O alta posibilitate pentru antreu o reprezinta o salata de toamna cu spanac si branza albastra. Amesteca frunzele de spanac cu felii de pere, ceapa rosie si cu un dressing din vinaigrette si nuca. Presara apoi branza si serveste. Aceasta salata poate fi servita cu un pahar de vin bun, de toamna.

Supa de toamna

Pentru mancarurile lichide si calde, potrivite pentru toamna, bazeaza-te pe o combinatie de legume si carne. Supa de vita cu legume este un preparat hranitor si gustos, potrivit pentru zilele reci de toamna. Foloseste ceapa, morcovi si cartofi pentru acest preparat.

Paste cu dovleac

La felul principal, foloseste dovleacul intr-o reteta inedita. Pregateste paste cu dovleac si ricotta. Adauga frunze de spanac, usturoi, praz si ulei de masline pentru o mancare de nota 10.

Dulceata

Fructele de toamna sunt foarte potrivite pentru diverse gemuri si dulceturi. Incearca o dulceata de bostan . Foarte gustoasa, parfumata si simplu de facut, dulceata de bostan poate fi folosita in numeroase prajituri si tipuri de desert sau poate fi servita ca atare.

Bauturi de toamna

Un compot cald de toamna poate sa incheie o masa deosebita. Acest preparat se face dintr-un amestec de fructe, vin, otet si plante aromatice. Daca iti place sangria , incearca varianta de toamna a acestei bauturi - o delicioasa sangria de toamna. Amesteca smochinele cu prune, caise si portocale si rasfata-ti invitatii la masa.


Sursa foto: orange.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului