Meniul de vara trebuie sa includa ingredientele de sezon, sa fie hranitor si usor de digerat. Bazeaza-te pe legume, ulei de masline si plante aromatice pentru a obtine preparate apetisante, nutritive si dietetice.
Iata cateva mancaruri usoare care ar trebui sa faca parte din meniul tau de vara:
Supa rece de rosii
Rosiile proaspete de vara contin multa vitamina C, betacaroten, minerale si antioxidanti care ajuta la sanatatea oaselor si inimii. Foloseste rosiile proaspete, de gradina, pentru o supa rece, de vara. Incearca o supa rece de rosii cu usturoi si busuioc. Mai ai nevoie de otet balsamic, supa de pui si ulei de masline.
Aperitiv cu somon si castraveti
Castravetii contin fitonutrienti cu rol antioxidant si antiinflamator. Foloseste castravetii proaspeti de vara pentru cateva aperitive gustoase si racoritoare. Somonul cu castraveti este un aperitiv aspectuos, foarte potrivit pentru ocaziile speciale. Il poti face cu niste crema de branza si marar. Serveste-l imediat.
Creveti cu busuioc si usturoi
Crevetii sunt o foarte buna sursa de seleniu si de vitamina B12. Aceste fructe de mare contin un numar mic de calorii, fiind ideale pentru diete si mese usoare. Castravetii ii poti folosi la aperitive, ca gustari si chiar in felurile principale, reci sau calzi. Incearca o reteta de creveti cu usturoi la gratar.
Placinta de pepene rosu
Pepenele rosu este suculent si bogat in antioxidanti. Fructul constituie o sursa excelenta de vitamina A si C. Vara, pe langa salate, bauturi sau servit ca atare, poti utiliza pepenele chiar si in prajituri. Incearca o placinta de pepene rosu. Preparatul se serveste dupa ce a fost tinut la frigider pentru a se intari.
Shake de capsuni si lime
Cu toate ca shake-ul este, de cele mai multe ori, o bautura cu multe calorii, vara poti folosi capsunile pentru un preparat dietetic. Fa un shake de capsuni cu lime cand copiii iti cer ceva bun. Se foloseste putin zahar praf pentru a indulci usor aceasta bautura de vara.
Foto : foodnetwork.com