Sfaturi culinare

#retete traditionale #macare traditionala #masa 1 decembrie #retete romanesti #reteta fasole #condimente romanesti

Masa de 1 Decembrie: Condimente care surprind cel mai bine gustul autentic romanesc

Sarbatoarea nationala de 1 Decembrie este tot mai aproape, iar ca orice roman autentic, te gandesti sa sarbatoresti aceasta zi patriotica cum nu se mai poate mai mioritic: printr-un meniu bogat in preparate traditionale romanesti, facute ca la mama acasa. Pentru a surprinde cel mai bine gustul bucatariei noastre, iti amintim de cateva condimente si mirodenii care nu trebuie sa lipseasca din bunatatile tale traditionale, pentru a le oferi un gust cu adevarat autentic romanesc!

Cimbru

Cimbrul este unul dintre condimentele cele mai folosite in bucataria romaneasca, in special in preparatele traditionale din perioada sarbatorilor de iarna. Varza calita cu ciolan, carnatii, sarmalutele sau fripturile de porc sunt doar trei dintre preparatele tipic romanesti care trebuie aromatizate cu parfumatul cimbru.



Tarhon

Nu ne putem imagina fasolea iahnie sau ciorba de pastai fara tarhonul "cel de toate zilele" din bucataria romaneasca. Chiar daca foarte putine persoane acorda credit acestui condiment puternic aromat in preparatele romanesti, este o mirodenie de baza, care imbogateste gustul mancarurilor autothtone intr-un mod cu totul aparte.

Boia de ardei

Boiaua de ardei este una dintre cele mai folosite condimente in bucataria traditionala romaneasca. Multi romani prefera sa prepare boiaua in propria gospodarie, din ardei iuti rosii bine uscati, apoi pisati pana cand obtin pudra rosie care coloreaza si aromatizeaza senzational bunatati precum carnati, fripturi sau tocanite traditionale romanesti.



Foi de dafin

Foile de dafin sunt alte mirodenii apreciate in bucataria romaneasca, folosite intens pentru aromatizarea preparatelor traditionale. Este nelipsit din mancarea de fasole uscata, tocanitele de legume sau porc, carnati de casa sau muraturi. Daca te gandesti sa "cinstesti" masa de 1 Decembrie cu astfel de preparate cu gust autentic romanesc, aprovizioneaza-te cu rezerve considerabile de foi de dafin.

Sare si piper

Sarea si piperul sunt condimente de baza in orice bucatarie a lumii, insa romanii le acorda o valoare cu totul deosebita. Sunt condimentele care ofera cel mai bun si intens gust dintre toate aromele si, chiar daca nu au un parfum ori o savoare deosebita, nu putem concepe niciun fel de mancare fara ele. Indiferent ca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, sarea si piperul trebuie asezate la loc de cinste in camara cu condimente.

Sursa foto: Beaminghealth.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete