Sfaturi culinare

#zahar Jamie Oliver #efecte zahar #jamie oliver

Masura anti-zahar luata de Jamie Oliver

Celebrul chef britanic Jamie Oliver a declarat in nenumarate randuri ca zaharul ar trebui sa fie impozitat la fel ca tutunul si "orice altceva care poate, sincer, sa distruga vieti". Declaratia sa nu a ramas doar la nivel de afirmatia. De curand a si luat masuri in acest sens.

Astfel, chef-ul a hotarat sa creasca pretul tuturor bauturilor dulci servite in restaurantele sale din Anglia. El va dona banii rezultati in scopuri caritabile, relateaza site-ul eater.com.


Potrivit Nottingham Post, el se conformeaza propriei sale declaratii si ii "taxeaza" pe clienti cu 10 peni pentru fiecare bautura carbogazoasa si alte bauturi dulci.

Oliver spune ca se asteapta ca din aceasta crestere a pretului sa stranga 80.000 de lire pe parcursul anului viitor, pe care urmeaza sa-i doneze pentru a sustine 'Sustain', o organizatie de caritate care promoveaza initiativele alimentare pentru sanatatea copiilor in Marea Britanie.

"Am vazut in mod direct efectele tulburatoare pe care dieta saraca si excesul de zahar le au asupra viitorului si sanatatii copiilor nostri ... asa ca trebuie sa incepem aici", este de parere bucatarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului