Sfaturi culinare

#meniu #dragobete #masa festiva #retete afrodisiace

Meniu de Dragobete

De Dragobete, pregateste un meniu romantic pentru tine si persoana iubita. Alege retete simple, care pot fi facute intr-un timp scurt si care contin ingrediente afrodisiace .

Aperitive pentru meniul de Dragobete
 

In cazul in care alegi un meniu pe baza de peste, poti face o supa de stridii. Este un preparat elegant si apetisant, care poate fi facut in mai putin de 30 de minute. Stridiile contin zinc, care ajuta la sinteza testosteronului, acest hormon contribuind la libidou . Pentru un aperitiv rece, poti face stridii cu lamaie.

Sursa foto: wildheartscafe.com.auUn aperitiv clasic poate fi un platou de doua persoane cu bruschette cu sunca, rosii si ierburi. Serveste bruschettele pe frunze de rucola, un afrodisiac cunoscut si in antichitate.
 

Feluri principale pentru meniul de Dragobete
 

Pentru felul principal, alege un peste deosebit. Poti face pastrav la gratar cu vin, lamaie si patrunjel. Este un preparat elegant, apetisant si potrivit pentru o cina speciala. In plus, vinul este un ingredient afrodisiac nelipsit de la o masa romantica.

Daca alegi un meniu pe baza de miere, poti face un pastrav la gratar cu miere si mustar. Preparatul se face suficient de repede, in doar 30 de minute, astfel incat iti va ramane suficient timp pentru a-i povesti persoanei iubite despre proprietatile mierii. Aceasta era folosita de catre cupluri intr-o bautura , in Persia antica, pentru a spori dorinta sexuala.

Sursa foto: att.netIn cazul in care preferi carnea de pui, alege o reteta de pui cu migdale. Migdalele fac parte si ele din lista ingredientelor afrodisiace.
 

Deserturi pentru Dragobete
 

Daca vrei sa fii sigur de succesul mesei tale de Dragobete, serveste la final o prajitura cu miere si ciocolata. Este un preparat perfect pentru o cina romantica, mai ales ca are la baza doua dintre cele mai cunoscute ingrediente afrodisiace: mierea si ciocolata.

Mierea contine bor, un mineral care ajuta la metabolizarea estrogenului. Astfel, acest hormon direct implicat in fericirea, sanatatea si satisfactia sexuala a femeilor este capabil, in acelasi timp, sa creasca nivelul de estrogen din sange. Acest lucru ajuta, asadar, atractia sexuala, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Iar daca mierea nu este de ajuns, folosita in combinatie cu ciocolata efectul este sporit deoarece ciocolata contine substante precum serotonina, responsabile pentru starea de bine.

Sursa foto: janetishungry.blogspot.comO alta varianta este sa prepari pentru desert cateva prajiturele delicate si apetisante. Spune-i persoanei iubite ca ii vei da bezele, si la propriu si la figurat. Foloseste migdale pentru a le orna. Migdalele sunt considerate simboluri ale fertilitatii si se crede ca aroma acestora stimuleaza pasiunea la femei.
 

Bauturi pentru meniul de Dragobete
 

De Dragobete, incalzeste-te cu o ciocolata calda, cu ghimbir si portocale.

Ghimbirul stimuleaza circulatia sangelui, sporind apetitul sexual. Preparatul este si mai aspectuos daca vei garnisi aceasta bautura cu frisca si scortisoara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului