Sfaturi culinare

#paste #retete #copii #meniu #meniu paste #retete paste

Meniu de Paste pentru copii

Te-ai gandit sa organizezi o masa speciala de Paste pentru piticii familiei? Ai invitati la masa care au copii? Daca pentru masa de sarbatoare te-ai gandit sa pregatesti si un meniu special pentru cei mici, iata si cateva sugestii din partea noastra.

Aperitive pentru meniul de Paste al copiilor
 

Pusiori: oua umplute cu ton
 


Sursa foto: tasteofhome.comTimp de preparare : aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: mic

 

Ouale fierte tari se taie zimtat, se umplu cu o compozitie pe baza de ton si apoi se decoreaza cu ardei gras si masline. Preparatul ii va amuza pe cei mici.
 

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat
 


Timp de preparare: aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: scazut

Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza, carne sau legume.
 

Supe in meniul de Paste pentru cei mici
 

supa de ardei rosii cu busuioc
 


Timp de preparare: aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: scazut

Pentru un preparat racoritor si usor de realizat, incearca supa de ardei rosii cu busuioc. Culoarea si aroma acesteia ii vor atrage pe cei mici spre supele sanatoase. In plus, o poti prepara in doar jumatate de ceas.
 

Feluri principale in meniul de Paste al copiilor
 

Friptura greceasca de miel
 


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Daca te-ai saturat de friptura simpla, clasica, de miel, pe care o servesti in fiecare an de Paste, iata o reteta care se prepara foarte usor, cu ingrediente pe care le ai deja in casa, dar care este mult mai gustoasa si mai aromata decat cea traditionala.
 

frigarui de miel la gratar
 


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paste atat a romanilor, cat si a altor locuitori europeni, fiind apreciata datorita fragezimii si savoarei aparte. Daca optezi pentru petrecerea Pastelui in aer liber, delicioasele frigarui de miel nu trebuie sub nicio forma sa lipseasca, deoarece au un gust extraordinar, si mai mult decat atat, sunt foarte usor de pregatit.
 

Pui cu lamaie si sos de ciuperci
 


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Puiul cu lamaie si sos de ciuperci este o alternativa potrivita pentru momentele in care vrei sa incerci o mancare delicioasa. Desi are un timp de preparare redus, acest fel de mancare este nu doar foarte rapid, ci si foarte gustos.
 

Peste copt cu legume
 

Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. Medicii si specialistii in nutritie recomanda consumul de peste cel putin de doua ori pe saptamana, spunand ca o alimentatie sanatoasa inseamna si acest lucru.
 

Deserturi pentru masa de Paste a copiilor
 

Cozonac nemtesc Gugelhopf glazurat
 

Timp de preparare: aproximativ 110 minute
Grad de dificultate: mediu

In zona germana a Europei, de Pasti si Craciun se face un cozonac-prajitura, care poarta denumirea de Gugelhopf. Acesta are un gust special si o aroma deosebita, fiind si foarte usor de preparat.
 

Pasca cu branza si stafide
 


Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile,  pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de migala si multa rabdare.
 

Cum sa faci oua de ciocolata umplute cu caramel
 


Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Cu siguranta dulcele preferat al celor mici si celor mari deopotriva este ciocolata, iar sarbatoarea de Paste poate fi ocazia perfecta pentru a-i surprinde cu cateva sortimente pe care fie le puteti cumpara fie le puteti realiza in propria bucatarie. Ouale de ciocolata cu umplutura de caramel sunt relativ usor de facut  si reprezinta intotdeauna un desert binevenit.
 

Pasca cu nuci
 


Timp de preparare: aproximativ 100 de minute
Grad de dificultate: mediu

Crezi ca nimic nu poate inlocui gustul pascai traditionale cu  branza? Asteapta doar sa gusti o bucata din pasca cu nuci si iti vei schimba imediat parerea. Mai mult decat atat, ai sansa sa incerci o reteta noua, delicioasa si sa renunti, macar anul acesta, la pasca traditionala.
 

Oua de Pasti din nuca de cocos
 

Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Atractia mesei de Pasti o constituie ouale de diferite culori si modele. Ouale din nuca de cocos nu fac decat sa intregeasca aceasta imagine a Pastelui si sa aduca savoare mesei festive. Ouale sunt usor de preparat, gustoase si au o savoare unica care ii va incanta pe toti invitatii, dar in special pe cei mici.
 

Cozonac cu nuca de cocos
 

Timp de preparare: aproximativ 80 de minute
Grad de dificultate: mediu

Cozonacul cu nuca de cocos este un desert usor, care poate fi mancat oricand. Aroma de scortisoara si nucsoara il face sa fie un desert numai bun de consumat dimineata, la ceai si ii da o aroma unica.
 

Bauturi pentru copii la masa de Paste
 

Pentru copii, bauturile la masa sunt o necesitate. Si cum cei mici nu pot insoti mancarea cu un pahar de vin, cel mai indicat ar fi sa le pregatesti sucuri naturale sau shake-uri din fructe.

Ai putea incerca o reteta de shake de avocado sau unul de kiwi si banane, care ii vor aduce micutului si un plus de vitamine in organism.

Iar daca cei care vor gusta din bucatele de Paste sunt iubitori ai bananelor, ai putea incerca o limonada cu banane sau un shake pregatit din acest fruct.

 

Sursa foto : www.countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului