Sfaturi culinare

#masa festiva #meniu #revelion

Meniu de Revelion

Petrecerea de Revelion este una dintre cele mai frumoase evenimente ale anului. Daca in acest an nu pleci nicaieri si ti-ai invitat prietenii la tine acasa, trebuie sa te pregatesti din timp pentru aceasta seara magica. De Revelion incearca preparate noi, festive, care sa aduca bucurie si savoare si sa iti ofere momente placute alaturi de cei dragi.

 


 

Pentru petrecerea de acasa de Revelion, aperitivele sunt unele dintre cele mai apreciate preparate. Incearca preparate inedite, care sa ii atraga pe invitatii tai. De asemenea, modul de prezentare al mancarurilor este foarte important in aceasta seara festiva.

Orneaza platourile cu apertive cu frunze de salata verde, masline sau branzeturi. Pe aceste platouri poti aseza rulouri cu somon afumat, tartine cu sunca si branza sau briose cu oua si carnati. Pe un alt platou mai poti aseza si tarta cu ciuperci, chiftelute umplute cu mozzarella si oua umplute cu peste.

 


 

Preparate cu peste pentru masa de Revelion
 

De pe masa festiva dintre ani nu trebuie sa lipseasca preparatele pe baza de peste. In popor se spune ca cel care mananca peste in aceasta noapte va avea parte de un an nou plin de bucurii si noroc.  Poti incerca astfel reteta traditionala, de peste prajit in malai. Il poti servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Daca nu iti place mirosul de usturoi, poti incerca si alte retete, mai putin "mirositoare".

Astfel, pestele copt cu legume este o varianta potrivita. De asemenea, mai poti incerca pestele copt in crusta de cocos sau somonul cu sos de castraveti. Nu uita sa asezonezi platourile de peste si cu felii de lamaie.


 

pentru masa de Revelion
 

Friptura de porc gatita cu vin este o varianta potrivita pentru masa de Revelion. La acest preparat poti adauga ca garnitura cartofi copti cu rozmarin. Vei avea astfel parte de un fel principal savuros. Tot pentru masa de Revelion mai poti incerca si cotletul de porc cu lamaie si rozmarin pe care sa il asortezi cu legume trase in unt.

Daca te-ai saturat de preparatele pe baza de carne de porc, pe masa de Revelion poti pune si ceva mai usor. Curcanul glazurat, pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere sau puiul cu sos de vin rosu sunt preparate mai usoare, insa la fel de savuroase si festive. 


 

Salate pentru masa de Revelion
 

Pentru masa de Revelion mai poti pregati si cateva salate racoroase si delicioase. Cu printre invitatii tai vor fi persoane care s-au saturat de preparatele grase si consistente de la mesele de Craciun. Nu uita sa pui pe masa salata de muraturi sau de varza murata. De asemenea, la preparatele din carne se potrivesc si salata de ciuperci marinate si cea de castraveti cu marar.

Unele salate pot constitui fumat sau o salata de rosii cu ceapa.


 

Deserturi pentru masa de Revelion
 

Ca la orice sarbatoare, de Revelion trebuie sa iti impresionezi invitatii cu deserturi delicioase. Pentru aceasta masa festiva poti pregati din timp doua prajituri clasice, insa foarte apreciate: tiramisu si crema de zahar ars.

Daca aceste dulciuri ti se par prea complicate sau nu dispui de mult timp, poti pregati o prajitura de mere cu glazura de scortisoara sau o tarta cu prune si migdale. Pentru un desert cu adevarat decadent incearca perele coapte cu whisky, miere si scortisoara.


 

Bauturi pentru masa de Revelion
 

De la masa festiva de Revelion nu trebuie sa lipseasca bauturile. Pe langa traditionala sampanie, de Revelion impresioneaza-ti invitatii cu bauturi preparate chiar de tine. Incepe masa cu un gin tonic, continua apoi cu un cocktail Mojito. Catre miezul noptii incearca cocktailul de sampanie cu prune. Tot pe masa de Revelion mai poti pune si cocktail Martini sau Blue Lagoon.

Noroc si La multi ani!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului