Sfaturi culinare

#masa festiva #meniu #carne #prajituri #craciun

Meniu de Sfantul Stefan

In cea de-a treia zi de Craciun se sarbatoreste Sfantul Apostul Stefan. Prin urmare, este o zi dubla de sarbatoare, asa ca ai toate motivele sa primesti invitati la masa . Iata un meniu pe care sa-l pregatesti pentru :

Aperitive pentru meniul de
 

Sursa foto: kebriggs.comSalata boeuf este un preparat nelipsit de pe masa de sarbatori. Cu maioneza facuta in casa, salata este si mai gustoasa. Foloseste carne de pui, castraveciori, gogosari, mazare, cartofi si morcovi pentru un preparat care va fi un succes, indiferent pe cine ai musafir.

Tot ca aperitiv poti sa pregatesti un platou cu preparate din carne, specifice sarbatorilor de iarna. Aseaza pe o tava de porc, alaturi de ceapa , branza, rosii si foi de salata verde.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfantul Stefan
 

Sursa foto: erl.orn.mpg.deLa felul principal, poti sa servesti sarmale cu mamaliga. Aseaza langa ele castronase cu smantana si farfuriute cu ardei iute, pentru o aroma in plus.

Un alt preparat potrivit pentru a treia zi de Craciun este .
 

Deserturi si bauturi pentru meniul de Sfantul Stefan
 

Sursa foto: giftideasforeveryone.comLa desert, poti sa servesti o tarta de Craciun cu mere. Orneaza-o cu frisca si scortisoara pentru un aspect festiv si va fi perfecta pentru meniul de Sfantul Stefan, din cea de-a treia zi de Craciun.


Celor mici ofera-le prajiturele din turta dulce, de Craciun. Ar fi bine sa le prepari inainte de Craciun, pentru a le avea pentru mai multa vreme. Sunt mai greu de facut, dar avantajul lor consta in faptul ca se pastreaza bine vreme indelungata si le poti da ce forma doresti.

Sursa foto: suite101.comPentru o masa de sarbatoare, fa rost de niste mere rosii, proaspete, scobeste-le de miez si transforma-le in cesti. Torna apoi cidru cald de mere, decoreaza cu scortisoara sau anasos si surpride-ti invitatii.
 

Vinul fiert face si el parte din cinele de festive. Serveste-l alaturi de persoanele dragi si bucura-te de atmosfera de sarbatoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare