Sfaturi culinare

#meniu #aperitive #retete

Meniu de Sfintii Mihail si Gavriil

Pe 8 noiembrie sunt sarbatoriti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Daca este ziua ta de nume sau a cuiva din familie si ai invitati la masa , iata cateva idei pentru un meniu de sarbatoare.

Aperitive pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavriil
 

Un aperitiv simplu, dar de efect, este painea prajita cu ciuperci. Aroma de toast in combinatie cu ciupercile si usturoiul deschide pofta musafirilor la masa.

Daca iti place conopida, incearca o reteta de conopida pane. Este crocanta si foarte buna la gust. Inainte sa servesti acest aperitiv, presara niste parmezan sau cascaval. 

Un alt aperitiv gustos pe care il poti pregati pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavriil este tarta cu praz. Branza de capra si prazul realizeaza un preparat gustos si inedit. 
 

Feluri principale meniul de Sfintii Mihail si Gavriil
 

Pentru felul principal, pregateste un piept de pui umplut cu ciuperci si usturoi. Se prepara usor, iar rezultatul va fi impresionant. Trebuie sa ai pui, ciuperci si ceva condimente. 

Daca ai vegetarieni la masa, pe ei ii poti servi cu o conopida coapta cu migdale si condimente. Preparatul are la baza conopida si o serie intreaga de condimente. de la coriandru la chimion.

O alta varianta pentru felul principal este sa faci un risotto de praz si parmezan. Il poti servi alaturi de friptura de pui.
 

Deserturi pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavriil
 

Chiar daca desertul trebuie pregatit la inceput atunci cand ai musafiri la masa , o budinca de orez poate fi servita atat calda, cat si rece. Aromata cu scortisoara, va fi pe placul tuturor. 

Daca invitatii tai nu sunt foarte pretentiosi si vrei sa faci un desert rapid si gustos, incearca o reteta de bostanel copt. Cu putin ghimbir, zahar brun si scortisoara obtii o bunatate parfumata.

O reteta mai elaborata este prajitura cu fructe de sezon. Este un preparat care poate fi facut in orice anotimp, inclusiv cu fructe de toamna
 

Bauturi pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavriil
 

Daca iti serbezi ziua de Sfintii Mihail si Gavriil, o sampanie este binevenita. Pentru un plus de savoare, fa un cocktail de sampanie cu prune. Este o bautura eleganta, potrivita pentru acest anotimp. 

Pentru o petrecere reusita, fa un punci din fructe de toamna. Amesteca niste portocale cu lamai, struguri, prune si ananas, pe care sa le rasfeti in cuburi de gheata. Petrecerea ta de onomastica poate sa inceapa! 

Pentru cei mici si pentru persoanele care nu beau alcool prepara o limonada de mere si lamai. Combina fructele cu bucati de lamaie, frunze de menta si cuburi de gheata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare