Sfaturi culinare

#meniu #retete #sfaturi culinare #sfanta maria #masa festiva

Meniu de toamna pentru masa de Sfanta Maria Mica

Daca ai invitati la masa de Sfanta Maria, pregateste un meniu usor si aspectuos, pe baza de ingrediente de toamna. Iata in continuare cateva idei pentru meniul de Sfanta Maria Mica.

Aperitive pentru masa de Sfanta Maria Mica

Ca aperitiv, pregateste gustari delicate, simple, prinse cu scobitori. Acestea arata foarte bine pe un platou si sunt usor de mancat. Incearca chiftelutele de mazare cu susan. Acest preparat se face pe baza de mazare, branza, oua, sunt condimentate cu menta si usturoi si invelite intr-o crusta de susan si pesmet.

Daca vrei sa servesti aperitive elegante, pregateste o spuma de somon afumat. Acest preparat se face din ingrediente simple si poate fi servit pe paine prajita sau pe legume proaspete.

Un alt aperitiv potrivit pentru toamna il reprezinta bruschettele cu ardei si pesto. Acestea se fac rapid, din usturoi, pesto, ulei de masline si plante aromatice.

Feluri principale pentru masa de Sfanta Maria Mica

Pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc o mancare usoara, pregateste o tava cu legume de toamna facute la cuptor. Calde si aromate, aceste legume se potrivesc ca fel principal, dar si ca garnitura pentru alte preparate.

Daca vrei sa servesti un fel principal elegant, pregateste o friptura de vitel cu sos marsala, spanac si ciuperci. Preparatul, pe baza de ciuperci, cu vin si ciuperci, poate fi servit impreuna cu portie de paste.

Deserturi pentru masa de Sfanta Maria Mica

Pregateste un desert crocant cu alune si prune. Serveste-l in cupe, cu inghetata ta preferata.

Un alt desert potrivit pentru toamna, pe care il poti face pentru Sfanta Maria, este galeta cu prune si afine. Un astfel de desert poate fi servit simplu sau cu frisca.

Toata lumea iubeste ciocolata, iar o prajitura cu ciocolata este de nerefuzat. Incearca o reteta de prajitura cu dovlecei si ciocolata.

O alta varianta pentru o masa festiva poate fi crema de castane. Serveste-o cu frisca si piscoturi, in cupe inalte, de sticla.

Foto: betweennapsontheporch.ne

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.