Sfaturi culinare

#sfintii mihail si gavril #retete sfintii mihail si gavril #meniu #meniu sarbatoare

Meniu de toamna pentru Sfintii Mihail si Gavril

Daca ai invitati de Sfintii Mihail si Gavril, bazeaza-te pe alimentele de sezon pentru o masa bogata, de toamna. Pregateste cateva aperitive atractive si 1-2 feluri principale, urmate de un desert pe baza de fructe.
 

Aperitive pentru masa festiva de sfintii mihail si gavril
 

Vinetele constituie unul dintre cele mai populare preparate in sezonul de toamna. Incearca o reteta de vinete coapte cu menta si rosii. Aceste aperitive arata foarte bine si sunt extrem de gustoase. Serveste-le pe paine prajita pentru un plus de efect.

Placintele sarate constituie preparate o surpriza frumoasa, fiind hranitoare si gustoase, foarte potrivite pentru un aperitiv. Incearca o reteta de placinta de miel, spanac si branza pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavril.
 

feluri principale pentru masa festiva de Sfintii mihail si gavril
 

Daca iti place pestele, acesta poate constitui o alegere foarte potrivita pentru masa de Sfintii Mihail si Gavril. Incearca o reteta de peste cu morcovi si orez. Este un fel de mancare gustos si cu putine calorii.

Pentru o masa clasica, o friptura de pui cu legume la cuptor este cea mai buna alegere. Cu un astfel de preparat nu poti da gres, fiind pe gustul tuturor.
 

Deserturi pentru masa festiva de Sfintii Mihail si Gavril
 

Foloseste fructele de padure pentru o prajitura colorata si ademenitoare. Prajitura de toamna cu fructe de padure este un desert potrivit pentru o ocazie speciala.

Tarta cu pere si ciocolata arata foarte bine si poate fi servita cu succes la o ocazie deosebita. Ciocolata si perele sunt ingrediente potrivite pentru sezonul rece, iar in aceasta combinatie reusesc sa atraga toate privirile.
 

Bauturi pentru masa festiva de Sfintii Mihail si Gavril
 

Foloseste fructele proaspete pentru a obtine sucuri naturale si gustoase. Incearca o reteta de suc din mere, piersici si pere.

Cand ti se va cere cafea la finalul mesei, rasfata-ti invitatii cu un preparat special: Cafe d'Amour. Preparatul are la baza cognacul, scortisoara si lamaia.
 

Sursa foto: cambridgecarbonfootprint.org
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.