Sfaturi culinare

#deserturi #meniu #retete # mosii de vara #ciorbe

Meniu pentru Mosii de vara

Inainte de Duminica Rusaliilor este sarbatoarea Mosii de vara, dedicata pomenirii mortilor. Cu aceasta ocazie, in bisericile ortodoxe se oficiaza liturghii si slujbe de pomenire a celor decedati. Cu aceasta ocazie se fac pomeni fastuoase, cu mancaruri diversificate, care sa fie pe placul celor pomeniti. Iata in continuare o varianta de meniu pentru Mosii de vara.

Ciorbe pentru Mosii de vara

Pentru inceput, poti face o ciorba cu pui. Trebuie sa ai legume, orez, oua, bors si smantana pentru a obtine un preparat gustos si foarte aspectuos. Serveste aceasta ciorba cu verdeata tocata.

Daca vrei sa faci chiar o ciorba de sezon, poti alege o reteta de ciorba de salata verde. Pentru mai multa savoare, serveste-o impreuna cu un castronas cu crutoane.

O alta posibilitate pentru o masa copioasa este ciorba de vacuta. Foloseste verdeata si carne prospata, fara grasime si serveste aceasta ciorba cu smantana si paine de casa .

Feluri principale pentru sarbatoarea Mosilor de vara

La felul principal poti alege mai multe tipuri de mancaruri. De exemplu, un fel satios este tocanita cu pui si telina. Foloseste legumele preferate si rade niste branza pe deasupra mancarii, dupa ce aceasta este gata.

Pentru un preparat traditional, pregateste sarmale cu mamaliga. Vor fi in mod sigur pe placul celor cu care vei imparti aceasta mancare.

Daca iti place carnea de porc, poti face o friptura de porc, pe care sa o servesti tot cu mamaliga sau alaturi de o garnitura de cartori natur. Preparatul este usor de realizat si vei avea nevoie de relativ putine ingrediente.

Deserturi pentru Mosii de vara

Pentru desert, poti pregati un cozonac cu mac. Este bine sa-ti rezervi suficient timp pentru a-l pregati. Rezultatul insa va demonstra ca a meritat efortul.

Un alt preparat dulce de care te poti bucura mai multa vreme este prajitura cu fructe. Foloseste cirese proaspete pe care le gasesti in aceasta perioada si pregateste o prajitura pe care o poti imparti la pomana. Aceeasi prajitura poate fi servita cu ocazia unei vizite sau in alte situatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare