Sfaturi culinare

#cina #retete #sfaturi culinare #preparare cina

Modalitati de a pregati o cina usoara

Odata cu sezonul calduros, poti pregati seara o cina gustoasa si usor de digerat. Alege preparate cu un continut scazut de grasime, sare si zahar. In acest fel, te vei putea bucura de o mancare gustoasa si sanatoasa, potrivita inainte de culcare.

Iata in continuare cateva preparate potrivite pentru o cina usoara:

1. Salata de pui la gratar

Spala bine un piept de pui, da-l cu putin ulei de masline si condimenteaza-l cu praf de usturoi sau paprika. Pregateste-l, apoi, pe gratar. Amesteca intr-un castron niste frunze de salata cu felii de rosii, ardei gras si castravete. Poti folosi si putina branza rasa, degresata. Adauga pieptul de pui si un dressing din ulei de masline si otet balsamic.

Iata o reteta de salata de pui la gratar cu lamaie si cimbru.

2. Burritos vegetarian

Daca vrei sa pregatesti o cina fara carne, alege o reteta vegetariana din gastronomia internationala. Paseaza un avocado, adauga ceapa tocata, coriandru, suc de lime, sare, usturoi tocat si ardei iute. Amesteca si pune compozitia intr-o tortilla.

Descopera o reteta de burritos vegetarian cu fasole.

3. Sandwich cu vinete si branza de capra

Daca seara iti place sa mananci sandwich-uri, fa-le din ciabatta rumenita in cuptor sau prajita, pentru ca preparatul sa fie mai usor de digerat. Un astfel de preparat poate fi facut in diverse combinatii de legume coapte sau facute pe gratar. Pregateste cateva sandwich-uri din felii de vinete facute la grill-ul din cuptor, ardei copt, sos pesto, rucola si branza de capra. Incearca o reteta de sandwich cu vinete, busuioc, branza si rosii.

4. Minipizza cu salata

Facuta in cantitati mici, o pizza poate constitui o cina usoara. Alege cateva bucati mici de aluat si adauga pe ele niste felii de cartof, inele de ceapa rosie si branza de capra. Aromeaza cu niste condimente sau plante aromatice si da minipizza la cuptor. Separat, pregateste o salata din otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, oregano, salata romaine si cateva felii de ridichi. Serveste minipizza impreuna cu salata.

Incearca o reteta de pizza cu branza albastra si cartofi.

Foto: gourmetrecipe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului