Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #condimente #cimbru #nucsoara #chimen # utilizare condimente # scortisoare # piper rosu

Moduri surprinzatoare de a folosi condimentele in alimentatie

Largeste-ti orizonturile cand vine vorba de condimentele de zi cu zi! Multe dintre ierburile aromatice pe care le adaugi in mancare pot fi folosite in moduri creative numeroase, pentru prepararea de retete iesite din comun, dar si in scopuri terapeutice. Exemplele de mai jos te ajuta sa afli si alte utilizari ale condimentelor din bucataria ta!


Piper rosu (cayenne)

Piperul rosu este condimentul perfect pentru gurmanzii care adora aromele tari. In general, el este introdus in sosuri sau folosit pentru asezonarea diverselor tipuri de carne, insa merge la fel de bine si in tocanitele de legume. Surprinzator este faptul ca piperul rosu poate fi introdus si in reteta prajiturilor si torturilor de ciocolata, cand se urmareste obtinerea unui desert cu note picante.

Piperul rosu mai ajuta si la vindecarea taieturilor superficiale din bucatarie si la oprirea sangerarilor, avand efect coagulant.


Chimen (chimion)

Chimenul este al doilea cel mai popular condiment din lume, dupa piperul negru, potrivit reciperehab.com. Daca te-ai obisnuit sa il folosesti la asezonarea fripturilor si a sosurilor sau in glazura saratelelor si a altor cocaturi, afla ca trufele cu ciocolata si mandarine prind un gust aparte, daca sunt preparate cu cateva grame de chimen.

Chimionul poate fi consumat si sub forma de ceai, intrucat ajuta digestia, imbunatateste apetitul, detoxifica organismul, are efect tonic si vindeca infectiile.


Scortisoara

Scortisoara are un continut bogat de antioxidanti, fiind campioana condimentelor la acest capitol. Iata de ce aceasta mentine corpul tanar si te ajuta sa slabesti, accelerand metabolismul. Scortisoara este folosita la foarte multe deserturi, insa ofera si o armoa deosebita si fripturii sau bauturilor din sucuri naturale, cafelei sau vinului rosu.

Scortisoara mai este si un ingredient secret al multor rujuri care dau volum buzelor subtiri.


Nucsoara

Nucsoara este tot la fel de gustoasa in felurile principale de mancare (incearca lasagna cu dovlecel si nucsoara sau placinta cu nucsoara si crusta de ou), precum este in deserturi. Amestec-o cu lapte si aplic-o pe zonele inflamate si umflate ale fetei, pentru a scapa de aceste probleme estetice.

Nucsoara este si un bun calmant stomacal, te ajuta sa dormi mai bine, dezinflameaza gingiile si are efect afrodiziac.


Cimbru

Cimbrul este un condiment excelent pentru preparate principale (peste, sosuri, fripturi) si chiar pentru deserturi (tort de mere cu cimbru!). Are proprietati antifungice si antibacteriene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete