Sfaturi culinare

# apa sarata #fierbere oua #oua #sare

Motivul pentru care trebuie sa fierbi ouale in apa sarata! Nu te-ai fi gandit la asta

Cand fierbi oua obisnuiesti sa pui sare? Daca nu ar trebui ca acest obicei sa devina obisnuinta.

 

Sarea nu schimba cu nimic gustul oului, deoarece nu trece prin coaja. In schimb, rolul acesteia incepe in momentul in care oul se sparge. Daca il fierbi in apa cu sare, albusul nu se va imprastia prin ibric. In schimb, daca fierbi oul in apa simpla si se sparge, albusul va curge in cantitati mai mari si se va imprastia prin ibric.

Pentru a evita ca ouale sa se sparga, in momentul in care le fierbi, adauga-le inca de la inceput in apa. Acestea trebuie sa fie la temperatura camerei, ca diferentele de temperatura sa nu fie mari. Oul se va incalzi treptat, odata cu apa, si riscul de a se sparge scade semnificativ.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului