Sfaturi culinare

# carne tare #fragezire carne #carne #bicarbonat de sodiu

Motivul pentru care trebuie sa pui bicarbonat de sodiu pe carne

Tu pui bicarbonat de sodiu pe carne? Stii care sunt beneficiile acestuia si cand trebuie sa il folosesti?

Probabil ti s-a intamplat deja sa cumperi o bucata de carne pentru friptura si sa fie foarte tare. In acest caz nu iti ramane decat sa o pui intr-o mancare, unde poate fi fiarta cateva ore sau sa o arunci. Ei bine, mai ai o varianta! Fragezirea.

Daca bucata de carne pe care ai cumparat-o este tare si atoasa, o poti fragezi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie sa faci este sa o acoperi cu bicarbonat de sodiu si sa o lasi la frigider timp de 3-5 ore.

Spala apoi foarte bine carnea inainte de a o gati. Pune-o pe gratar si nu o asezona cu sare pana in momentul in care nu este rumenita. In caz contrar, zeama din aceasta va iesi si nu va mai fi la fel de frageda. Acest truc trebuie sa-l folosesti indiferent de tipul de carne preparat.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului