Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #verdeturi #nasturel #alimente sanatoase

Nasturelul, o verdeata sanatoasa care elimina stresul fizic

Nasturelul este o verdeata sanatoasa, bogata in vitaminele A si C. Specialistii in nutritie recomanda nasturelul impotriva stresului fizic, in special pentru cei care fac sport. Exercitiile fizice intense elibereaza radicali liberi care duc la stres fizic. Studiile arata ca nasturelul inclus in meniu poate rezolva aceasta problema.

Cum folosesti nasturelul in meniul zilnic

Nasturelul este un aliment care se potriveste cel mai bine in salate. Amesteca nasturelul cu sfecla rosie si o branza cu mucegai, pentru un preparat delicios si hranitor. Daca iti plac salatele cu multe verdeturi, combina nasturelul cu telina (seminte si tulpina) si cu frunze de patrunjel. Da telina cu ulei de masline, suc de lamaie si sare. Pentru salata, fa un dressing din ulei de masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, salote, sare si piper.

Pregateste sandwich-uri delicioase cu nasturel si carne de pui. Le poti servi ca gustari cand ti se face foame dupa ce ai fost la sala sau il poti prepara pentru pachetelul de serviciu. Amesteca un otet balsamic alb cu salote si adauga ulei de masline. Adauga nasturelul, carnea gatita de pui, branza feta si caise. Presara migdale, amesteca si apoi pune salata intre doua felii de paine.

O alta posibilitate de a folosi nasturelul este chiar si in bauturi sanatoase, pe baza de fructe si legume. Taie un mar in felii, curata o tulpina de telina, stoarce o lamaie. Pune intr-un storcator de fructe si legume o jumatate de legatura de spanac, un pumn de nasturel, sucul de lamaie, telina, marul si o felie de ghimbir.

Alte preparate care se pot face cu nasturel sunt sosurile si supele. Pentru ca supa sa fie cremoasa si gustoasa, este bine sa folosesti unt. Supa de nasturel poate fi combinata cu praz, cartofi si smantana. Pentru un sos cu nasturel, ai nevoie de smantana, salota, unt, lapte fiert si condimente.

Retete cu nasturel

Salata de ciuperci marinate

Salata de crutoane, verdeata si avocado

Chiftele cu branza de capra si migdale

Salata de sfecla rosie si telina.

Foto: simplyrecipes.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete