Sfaturi culinare

#bucatarie #trucuri

Noua trucuri de folosit zilnic in bucatarie. O sa-ti para rau ca nu le-ai stiut pana acum

Oricat de mult timp ti-ar placea sa petreci in bucatarie gatind, sunt inca lucruri pe care nu le stii despre "bucatareala". In plus, recunoaste ca partea mai putin distractiva a gatitului este sa mentii spatiul din jurul tau curat. Daca ti-am spune ca ai la indemana o multime de trucuri care iti vor face viata mai usoara?

O gospodina traieste mereu mici "dezastre" cum ar fi ceva care a prins miros in frigider, mancarea care nu s-a incalzit uniform la microunde, o razatoare pe care este imposibil sa o speli perfect sau diverse alimente care s-au alterat desi ar fi crezut ca le-a pastrat in cele mai bune conditii. Ca sa nu mai vorbim despre unghiile "razuite" cu cutitul atunci cand toaca legume! Toate au, insa, solutii mai simple decat ai fi crezut vreodata.

Iata 9 trucuri pe care de acum le vei folosi zilnic in bucatarie:

1. Mancarea se va incalzi uniform la microunde daca o distribui in cerc pe farfurie. Mancarea din centrul farfuriei este mereu mai rece pentru ca microundele vin in valuri catre mancare, nu vin si de dedesubt, ca intr-un cuptor clasic.

2. Cartofii depozitati pentru o perioada mai lunga de timp vor ramane proaspeti daca pui intre ei un mar. Si tine ceapa la distanta. Vei vedea ca astfel nu vor mai incolti, devenind astfel de neutilizat la gatit.

3. Separarea galbenusului de albusul de ou poate fi mai simpla cu ajutorul unei spumiere.

4. Aplica o folie de plastic mai groasa peste razatoare atunci cand o folosesti pentru legume sau fructe. Bucatelele razuite nu se vor mai ascunde in ea si pentru curatare va fi suficienta o clatire cu apa.

5. Cutitele din casa nu mai taie? Intoarce o cana cu gura in jos si trece lama cutitului peste marginea acesteia, la un unghi de 45 de grade.

6. Capsunele pot fi pastrate pentru mai mult timp proaspete daca le scufunzi putin intr-o baie cu otet inainte de a le pune la frigider. Ai nevoie de o masura de otet la 8 masuri de apa pentru a face solutia salvatoare. Dupa "baie", le clatesti, le lasi sa se scurga si le pui la frigider.

7. Recipientele de plastic sau de sticla tind sa miroasa urat chiar si atunci cand le-ai spalat cu simt de raspundere? Mototoleste cateva foi de ziar si baga-le in recipiente pentru 24-48 de ore; acest tip de hartie are capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute.

8. Mirosurile neplacute si-au facut loc in frigiderul tau? Se intampla atunci cand uiti acolo alimente care se altereaza. Pentru a scapa de aceasta problema, pune undeva pe usa o cutie cu bicarbonat de sodiu sau un pahar cu bicarbonat, care va absorbi si umezeala, si mirosurile.

9. Gatitul este dusmanul manichiurii tale? Spune adio unghiilor ciopartite cu cutitul in timp ce toci legumele cu o aparatoare home made. Taie o bucata dintr-o sticla de plastic, da-i doua gauri mici la margini si trece prin ele un elastic si de acum degetele tale vor fi in deplina siguranta.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare