Sfaturi culinare

#gust mancare #sfaturi culinare #condimente #sare

Nu ai voie sare? Cum poti da gust mancarurilor. Trucuri pe care oricine trebuie sa le stie

Sarea este nelipsita din bucatarie. Acest condiment este cel care da savoare oricarui preparat. Dar ce faci insa daca trebuie sa limitezi consumul de sare sau chiar sa renunti de tot la aceasta?

 

Exista cateva trucuri care te vor ajuta sa dai gust mancarurilor si sa le faci sa nu mai para atat de fade. Iata care sunt acestea.

Foloseste alte condimente – condimentele, fie ca este vorba despre pudre precum paprika, piper, ghimbir, turmeric, qurry, etc, sau ierburi aromatice uscate precum busuioc, cimbru, oregano, verdeturi de provence, etc, vor da intotdeauna savoare preparatelor tale. Asadar nu exita sa le folosesti in cantitatile in care doresti. Totul tine de gusturi.

Foloseste putin otet – poate parea ciudat insa, in orice preparat culinar poti adauga putin otet pentru a-i da savoare. Nu ai nevoie de mai mult de o picatura, maxim doua, deoarece nu doresti sa dai preparatului gustul de acru, ci doar putina savoare.

Adauga coaja si zeama de lamaie – coaja de lamaie da aroma preparatelor, iar zeama de lamaie le face mai gustoase. In functie de preparatul pe care-l pregatesti poti adauga mai mult sau mai putin, in functie de preferinte.

Nu te feri de usturoi si ceapa – sunt doua legume pe care multi le ocolesc din cauza mirosului. Gatite insa, acestea nu mai miros, in schimba ofera savoare mancarurilor. In functie de preparat le poti folosi fie impreuna, fie separat. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare