Sfaturi culinare

#proteina #lacusta #insecta #aliment

O noua insecta poate fi introdusa in alimentatie. Lacusta calatoare, autorizata ca aliment de Comisia Europeana

O noua insecta a fost autorizata ca aliment de Comisia Europeana. Este vorba despre lacuta calatoare (Locusta migratoria). Dupa viermele de faina, lacusta calatoare este a doua insecta care primeste autorizatia de la Comisia Europeana a Alimentelor. 

Lacustele calatoare vor putea fi gasite in magazinele din Uniunea Europeana sub forma de pudra, congelate si uscate. Acestea vor putea fi utilizate, dupa caz, ca snack sau ca ingredient in diferite preparate. 

„Aceasta autorizatie vine dupa o analiza stiintifica riguroasa de catre EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara), care a concluzionat ca lacusta calatoare este sigura pentru utilizarea propusa de compania aplicanta.

Produsele ce contin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informatii privind potentialele reactii alergice”, arata un comunicat al Comisiei Europene, citat de digi24.ro.

Autorizatia a fost data dupa ce statele membre UE au dat un vot pozitiv aplicatiei depuse in septembrie.  Autorizatia vine la doar cateva luni dupa ce a fost autorizata prima insecta ca aliment in Uniunea Europeana – viermele de faina.

Insectele sunt consumate zilnic de milioane de oameni si sunt surse importante de proteine. In studiile efectuate, Organizatia pentru Alimentatie si Agrricultura a identificat insectele ca pe o sursa nutritiva si sanatoasa, cu continut inalt de grasime, proteine, vitamine, fibre si minerale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare