Sfaturi culinare

# orez plastic #plastic #orez

Orez de plastic! Cum il poti deosebi de cel natural

Iti place orezul? Atunci cu siguranta consumi cel putin o data pe saptamana acest aliment. Si probabil te astepti ca de fiecare data sa cumperi orez natural. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Mai nou exista si orez de plastic care se comercializeaza ca fiind orez natural, asta desi orezul natural, daca este pastrat corect, nu expira niciodata.

 

Ce este orezul din plastic si cum se fabrica

Jurnalistii coreeni ar aratat de mai multe ori, in diverse reportaje ca producatorii fabrica orezul amestecand amidon de cartofi cu plastic care apoi este transformat in nuclee de orez introduse intr-un abur cu aroma de orez. Medicii specialisti care au studiat ceea ce se intampla, din acest punct de vedere, au tras si un semnal de alarma: 3 portii de orez fals contin mai mult plastic decat o punga mica de plastic, potrivit antena3.ro.

Cum poti verifica daca orezul cumparat este natural sau din plastic

Din fericire, exista un mod foarte simplu prin care poti verifica daca orezul cumparat este sau nu natural. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o lingura de orez si sa o pui intr-un bol plin cu apa rece. Daca orezul ramane la suprafata este facut din plastic. Asadar, nu iti ramane decat sa-l arunci, daca nu vrei sa-ti pui sanatatea in pericol.

O alta modalitate de a verifica daca orezul este natural, este sa pui o lingura de orez fiert intr-un recipient pe care sa-l tii la caldura timp de 2-3 zile. Daca in acest timp nu mucegaieste sau nu se acreste, inseamna ca nu este natural.

Cum sa patrezi orezul corect

Orezul trebuie pastrat intr-o incapere racoroasa si intunecoasa, insa nu una cu umiditate crescuta. Orezul poate fi pastrat la temperaturi de 10 pana la 5 grade, sau chiar mai scazute, atata timp cat acestea sunt constante.

Este indicat ca orezul sa fie pastrat in containere de plastic sau daca nu, in borcane de sticla. Respectand aceste reguli simple, poti pastra orzul tmp de 30 de ani sau chiar mai mult.

Sursa foto: pexels.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului